O-STA

Voda in zdravilni turizem - 36. festival mladih v turizmu.

Voda in zdravilni turizem.

Turistična zveza Slovenije vljudno vabi na zaključno tržnico vseslovenskega osnovnošolskega festivala Turizmu pomaga lastna glava, na kateri bodo mladi turistični navdušenci predstavili ideje, s katerimi bi obogatili slovensko turistično ponudbo. Letos so se osredotočili na vodo in njene zdravilne učinke ter izumili številne nove turistične produkte. Ogledate si jih lahko v četrtek, 26. maja 2022 med 10.00 in 13.00 uro na tržnici v Medvodah.

Turistični podmladki iz osnovnih šol po vsej Sloveniji so v letošnjem letu ustvarjali na temo Voda in zdravilni turizem. Nenazadnje je voda poleg gozda največje bogastvo Slovenije, poleg tega pa strokovnjaki s področja turizma ocenjujejo, da bodo turisti v prihodnje potovali predvsem na tiste destinacije, ki imajo na voljo neomejene količine pitne vode. V Sloveniji jo je na pretek, kar je neprecenljiv turistični potencial.

Mlade smo spodbudili, da se osredotočijo na zdravilne učinke vode, s čimer smo jih seznanili s "zdravilnim turizmom" kot povsem novim turističnim trendom, ki ga turistični strokovnjaki utemeljujejo z epidemijo kovida, ki ni prizadela samo gospodarstva in fizičnega zdravja ljudi, pač pa je negativno vplivala tudi na psihično in duševno zdravje posameznikov.

Mladi bodo na tržnici v Medvodah predstavili ideje za nove dogodivščine ob/na vodi s poudarjeno zdravilno noto, kar so pred tem raziskovali tudi v turističnih nalogah. V Medvodah se bodo predstavili dobitniki zlatih priznanj, ki jih je strokovna komisija podelila na osmih predhodnih tržnicah, kar pomeni, da bodo na ogled najboljše ideje iz 28. slovenskih osnovnih šol.

TZS tokratno turistično tržnico pripravlja skupaj z Občino Medvode, Javnim zavodom Sotočje Medvode, Turistično zvezo Medvode in Mercatorjem.