O-STA

Bayer obeležil več kot 50 let delovanja v Sloveniji

Michał Wronka, direktor Bayer d.o.o. / Avtor fotografije: Domen Grögl
Michał Wronka, direktor Bayer d.o.o. / Avtor fotografije: Domen Grögl
Michał Wronka, direktor Bayer d.o.o. / Avtor fotografije: Domen Grögl
Michał Wronka, direktor Bayer d.o.o. / Avtor fotografije: Domen Grögl
Bayerjev regionalni distribucijski center, Naklo / Avtor fotografije: Mihael Lorbeg
Nekdanji sedež podjetja Bayer v Sloveniji na Celovški / Foto: Bayer arhiv
Nekdanji sedež podjetja Bayer v Sloveniji na Celovški / Foto: Bayer arhiv
Nekdanja proizvodnja / Foto: Bayer arhiv
Svetlobni napis na stavbi ob Dunajski / Foto: Bayer arhiv

· Michał Wronka, direktor Bayer d.o.o.: "Smo podjetje družbeno angažiranih inovatorjev"

· Podjetje poslovanje nadgrajuje z zasnovo trajnostnih praks podjetja in zaposlenih

Ljubljana, 25. maj 2022 - Podjetje Bayer je letos obeležilo več kot 50 let delovanja v Sloveniji. Da bi zaznamovali ta poseben dogodek, je slovensko predstavništvo enega vodilnih svetovnih podjetij na področju varovanja zdravja in preskrbe s hrano pripravilo poseben večer za goste, zaposlene in upokojence.

"Bayer je nekaj posebnega, zaradi česar podjetje že več kot pol stoletja deluje tukaj, v Ljubljani. Smo podjetje družbeno angažiranih inovatorjev, ki je vedno pripravljeno prispevati in pomagati pri reševanju družbenih problemov," je ob tem dejal direktor podjetja Bayer d.o.o., Slovenija, Michał Wronka. "V času, ko se svet bori s pandemijo koronavirusne bolezni in posledicami vojne v neposredni bližini, je podjetje doraslo tudi tem izzivom." Bayer je med pandemijo pomagal z donacijami sredstev in osebne zaščitne opreme, reševanje stisk ukrajinskih beguncev v Sloveniji pa bo podjetje naslovilo z donacijo in s pomočjo zaposlenih, ki ukrajinskim kolegom ponujajo zatočišča v svojem domu.

"V veliko čast nam je, da smemo po vseh letih uživati skoraj tolikšen ugled kot domača podjetja. Tudi to je rezultat dolgoletnega in intenzivnega sodelovanja z našimi številnimi partnerji," je pojasnil Wronka. Podjetje Bayer je bilo ob svoji ustanovitvi prvo joint-venture podjetje v mešani - domači in tuji lasti v Jugoslaviji, in bilo vse od ustanovitve sestavni del lokalnega gospodarstva.

Wronka je poudaril, da je Slovenija izjemno pomembno tržišče v tem delu Evrope, saj se iz nje oskrbujejo tudi druge države v regiji. "Prisotni smo s tremi divizijami in regionalnim distribucijskim centrom, od koder dobavljamo v osem držav. Imamo visok delež izvoza in tehnološko dovršeno opremo za nemoteno poslovanje ter skladnost s standardi kakovosti in varnosti." Bayer ponuja več sto različnih izdelkov in rešitev ter z lokalno prisotnostjo zagotavlja dostop do inovativnih in tehnološko najnaprednejših rešitev na področjih zdravja, samozdravljenja in kmetijstva tudi v Sloveniji.

"A nismo prepoznani zgolj zaradi svojih inovacij. Danes smo podjetje z okoli sto zaposlenimi, ki predstavljajo srce naše organizacije. Naši zaposleni sodelujejo v različnih pobudah v okviru korporativnih donacij in trajnostnih praks." Bayer je tako lani pomagal šestim lokalnim nevladnim organizacijam pri spodbujanju izobraževanja mladih talentov, pri širjenju ciljev trajnostnega razvoja v šolah, pri boljšemu dostopu do zdravstvenih storitev za najranljivejše in priskočil na pomoč družinam z bolnimi otroci. Podjetje podpira tudi pobudo Green Team, kjer zaposleni predlagajo odločitve za bolj trajnostne okoljske prakse in spodbujajo vključevanje, raznolikost in enakost pri delu.

Več o mejnikih podjetja Bayer v Sloveniji si lahko preberete na spletni strani https://www.bayer.si, v razdelku Kratka zgodovina podjetja Bayer v Sloveniji.

###

O podjetju Bayer

Bayer je globalno podjetje s ključnimi kompetencami na life science področjih varovanja zdravja in prehrane. Namen Bayerjevih izdelkov in storitev je pomagati ljudem in planetu s podporo za premagovanje največjih izzivov zaradi naraščajočega in starajočega se svetovnega prebivalstva. Bayer spodbuja trajnostni razvoj in si s poslovanjem prizadeva ustvarjati ugoden vpliv. Obenem si skupina Bayer prizadeva povečati zaslužek in ustvarjati vrednost z inovacijami in rastjo. Bayerjeva blagovna znamka predstavlja zaupanje, zanesljivost in kakovost po vsem svetu. V poslovnem letu 2021 je skupina Bayer zaposlovala okoli 100.000 ljudi in ustvarila prodajo v višini 44,1 milijarde evrov. Stroški raziskav in razvoja pred posebnimi postavkami so znašali 5,3 milijarde evrov. Za več informacij obiščite www.bayer.com.

Kontaktna oseba:

Nataša Pečnik, telefon 01 581 44 64

E-pošta: natasa.pecnik@bayer.com

Izjave, ki se nanašajo na prihodnost

To obvestilo lahko vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost in temeljijo na trenutnih domnevah ter napovedih vodstva skupine Bayer oziroma njenih podskupin. Različna znana in neznana tveganja, negotovosti ter drugi dejavniki lahko pripeljejo do bistvenih razlik med tukaj podanimi napovedmi in dejanskimi rezultati, finančnim stanjem, razvojem ali uspešnostjo poslovanja družbe. Med te dejavnike sodijo dejavniki, omenjeni v javnih poročilih družbe Bayer, ki so dostopna na Bayerjevem spletnem mestu www.bayer.com. Družba ne prevzema nikakršne odgovornosti za posodabljanje izjav, ki se nanašajo na prihodnost, ali njihovo prilagajanje prihodnjim dogodkom oziroma okoliščinam.