O-STA

Vabilo na novinarsko konferenco pred 28. kolesarsko dirko Po Sloveniji

Celje, 2. junij 2022

VABILO

28. mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji bo letos med 15. in 19. junijem. Celje bo v središču kolesarske javnosti v petek, 17. junija, ko bo cilj na Starem gradu Celje. Tisti dan bo start v Žalcu, etapa pa bo potekala čez več občin Savinjske regije. Po vzponu čez Svetino na Celjsko kočo bo sledil spust v Celje in nato zaključni vzpon na Stari grad Celje.

Na novinarski konferenci bodo govorili župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, župan Občine Žalec Janko Kos, direktor dirke Po Sloveniji Bogdan Fink in direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Ilona Stermecki.

Na dogodku bo prisoten tudi ambasador Celja za dogodek kolesarske dirke Po Sloveniji, Tone Tiselj in župani sosednjih občin Savinjske regije, vključenih v etape 28. kolesarske dirke po Sloveniji, ki bodo na voljo za izjave po uradnem delu dogodka.

Letošnje leto se ponovno soočamo s pozitivnimi turističnimi trendi, destinacije sledimo nacionalni usmeritvi, ki jo je opredelila Slovenska turistična organizacija za leti 2022-23, in sicer je za dvoletno osrednjo tematiko Slovenije opredelila AKTIVNA DOŽIVETJA NA PROSTEM in ŠPORTNI TURIZEM, znotraj katere ima kolesarjenje še poseben pomen. Menimo, da je ta tematika odlična usmeritev tudi za Celje in ostale sodelujoče občine, ki razvijamo trajnostni turizem in sistem kolesarskih povezav na nivoju regije in vsi skupaj prispevamo k razvoju in promociji Slovenije kot zelene, butične, aktivne in zdrave destinacije.

Veselimo se srečanja z vami!