O-STA

Glasbeni epilog uvodne dejanje Poletja v Celju 2024

SPOROČILO ZA JAVNOST

Zavod Celeia Celje in Slovensko ljudsko gledališče Celje ob zaključku gledališke sezone 2023/2024 vabita na Glasbeni epilog, koncert ansambla SLG Celje z gosti, ki bo obenem uvodno dejanje Poletja v Celju 2024. Koncert bo v četrtek, 27. junija 2024, ob 19. uri, na Glavnem trgu v Celju. Vstop je prost.

66 dni programa Poletja v Celju 2024 se bo začelo z brezplačnim koncertom ansambla SLG Celje z gosti.. Glasbeni epilog bo gledališko-glasbena poslastica, s katero bodo celjski gledališčniki sklenili sezono 2023/2024 in izvedli uvodno dejanje Poletja v Celju 2024.

"Veseli smo, da bomo lahko še enkrat več pokazali, kako bogata je lastna lokalna kulturna krajina in kreativni ustvarjalci, ki jo tvorijo. Obenem bo to dokaz, da s povezovanjem in sodelovanjem nastajajo večje, boljše in kakovostnejše vsebine," je pred začetkom Poletja v Celju 2024, v okviru katerega se bo do konca avgusta zvrstilo več kot sto dogodkov," dejala mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje.

Miha Golob, direktor SLG Celje pa je dodal: "Glasba in petje sta sestavni del gledališča in gledaliških predstav. Tudi v ansamblu SLG Celje imamo kar nekaj odličnih pevk in pevcev, ki jih dobro dopolnjujejo še gostujoči igralke ter igralci. In sezono smo želeli zaključit malo drugače kot sicer. Hvala Zavodu Celeia Celje, ki je našo idejo takoj podprl in nadgradil v koncert v samem starem mestnem jedru. Sodelovanje med deležniki v kulturi, je v mestu, ki kulturo razume kot priložnost, kot duhovni in gospodarski potencial, ne samo nujno, ampak predvsem stvar odgovornosti in našega poslanstva. Veseli nas, da v tem razmišljanju nismo sami, in veselimo se tudi nadaljnjih skupnih projektov v dobro mesta in vseh, ki v mestu živijo, imajo mesto radi in v mesto prihajajo."

Vsebina koncerta vse do začetka, ki bo v četrtek, 27. junija 2024, ob 19. uri na Glavnem trgu v Celju, ostaja zavita v tančico skrivnosti. Odprtju Poletja v Celju bo dan kasneje na Celjskem gradu sledila prva od štirih letošnjih uprizoritev muzikala Veronika Deseniška, v starem mestnem jedru pa bo mogoče obiskati koncerta pri Vodnem stolpu in na ploščadi Cankarjeva ter odprtje razstave Sprememba v omrežju v Galeriji sodobne umetnosti.

Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje ■ Krekov trg 3 ■ SI-3000 Celje

t +386 (0)3 42 87 930 ■ e zavod.celeia@celje.si