O-STA

Skok v poletje z Ulično košarko 3 na 3

To soboto, 11. junija, se bodo na razgretem vrhnjem parkirišču Europarka na turnirju ulične košarke 3 na 3 pomerili osnovno- in srednješolci. Dogodek, ki bo pritegnil vse ljubitelje športa in košarkarske navijače, bo lep uvod v konec šolskega leta in poletje, ki sta tik pred vrati. Tekmovanje se bo pričelo ob 11. uri, brezplačne prijave pa so mogoče vse do danes, 8. junija, na Europarkovi spletni strani.

Pravila ulične košarke

Iz vsake šole, društva ali organizacije se lahko prijavi več ekip, ki se morajo eno uro pred začetkom javiti organizatorjem. Pri ulični košarki se pomerita dve ekipi, sestavljeni iz treh košarkarjev, ki igrajo na en koš. Najpomembnejše pravilo je fair-play - poštena igra, saj si igralci sodijo sami. Ob igrišču tekmo spremlja nadzornik, ki razsodi v primeru, da se ekipi ne strinjata. Prijavljeni košarkarji naj poskrbijo za primerno obutev, športna oblačila in dovolj pijače.

Od kvalifikacijskih turnirjev do finala v Ljubljani

Prvi kvalifikacijski turnir ulične košarke se je odvil minuli konec tedna v nakupovalnem središču Citypark Ljubljana, Europarkovemu turnirju pa bodo sledili še turniji v Citycentru Celje, Aleji v Ljubljani ter v Kopru in Moravskih Toplicah. Najboljše tri ekipe iz vsake kategorije se bodo 10. septembra pomerile na finalu na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Vsi udeleženci kvalifikacijskih turnirjev bodo prejeli tudi praktična darila sponzorjev. Kaj še čakate? Pokažite svoje košarkarske spretnosti to soboto na Europarkovem vrhnjem parkirišču.

Nova grafična podoba Desetakov

Priljubljeni darilni boni Desetak, s katerimi lahko nakupujemo v kar petih nakupovalnih središčih v Sloveniji (Europark Maribor, Citypark, Aleja, Center Vič v Ljubljani in Citycenter Celje), so zaživeli v novi grafični podobi, ki jo lahko odkrijete na spletni strani www.desetak.si. Bliža se konec šolskega leta, ko bodo starši učence nagradili za vložen trud in dosežke v šolskem letu, ki se izteka. Desetaki so odlična izbira za darilo, saj se jih bodo razveselili prav vsi šolarji. Z njimi lahko nakupe namreč opravite v kar 450 različnih trgovinah, veljavni pa so tudi v gostinskih in storitvenih lokalih. Z Desetaki si lahko za darilo izberete točno tisto, kar si najbolj želite.