O-STA

55. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov Trebnje gosti deset umetnikov in umetnic

Trebnje, 15.6.2022 - 55. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov Trebnje se je s slovesnim odprtjem začel v soboto. Zbrane je pozdravila direktorica CIK Trebnje Patricija Pavlič, slavnostni govornik je bil večkrat nagrajeni ilustrator Peter Škerl, tabor pa je odprl trebanjski župan Alojzij Kastelic. Prireditev, ki jo je povezovala Petra Krnc Laznik, je z izbranim programom obogatila Glasbena šola Trebnje.

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, gosti deset umetnikov in umetnic iz Evrope in Kube, od teh osem umetnikov prvič ustvarja v Trebnjem. - Đurđica Balog, Hrvaška - Iago Barbieri, Italija - Natalija Berezina, Slovenija - Odile Bron, Francija - Stanka Golob, Slovenija - Amadeo Marchetti, Italija - Svetlana Miladić, Srbija - Alexia Molino, Italija - Ramon Rodriguez Fernandez, Kuba - Pawel Widera, Poljska

V četrtek, 16. 6. 2022 ob 19. uri se bo na spletni strani in v prostorih galerije začelo 24-urno glasovanje za nagrado prijateljev Galerije, v soboto ob 10. uri pa bo zaključek tabora s podelitvijo nagrade žirije izbranemu avtorju, razglasitvijo prejemnika nagrade prijateljev Galerije in razstavo podarjenih del.

Podrobnosti na povezavi https://galerijatrebnje.si/

Foto: Eving