O-STA

Podaljšajte poletje in preživite aktivne počitnice na Opatijski rivieri!

Poletje se počasi bliža koncu, vendar to ne pomeni nujno konca počitniških užitkov. Septembra visoke poletne temperature upadejo, gneča na plažah in v restavracijah se zmanjša, morje in blagodejni morski zrak pa ne gresta nikamor - idealno za aktivno preživljanje počitnic na Opatijski rivieri! Vedno več ljudi želi namreč počitnice preživljati aktivno - si vzeti čas za rekreacijo in nova doživetja, uživati v neokrnjeni naravi in si tako napolniti baterije za prihajajočo jesen.

Od pohodništva do kolesarjenja in vodnih športov

Opatijska riviera, v objemu neokrnjene narave, je odlična izbira za preživljanje prostih dni v vseh letnih časih. Nudi čudovite poti za sprehode, nordijsko hojo in gorsko kolesarjenje, prav tako pa ji ne manjka zgodovinskih znamenitosti. Od sprehoda po prekrasnem sprehajališču Lungomare tik ob morju, do pohodov in kolesarjenj na bližnje vzpetine in vrhove, pa vse do lepih plaž in čudovitega morja - Opatijska riviera ponuja vse, kar bi si lahko želeli na aktivnem dopustu.

Pohodnike, plezalce in gorske kolesarje bo nedvomno pritegnil Park narave Učka, ki ponuja številne športne aktivnosti in s svojim bujnim reliefom, rastjem in razgledom na Kvarnerski zaliv očara prav vsakogar. Odlična izbira je tudi sprehod po urejenem gozdnem sprehajališču Carmen Sylva, ki vas pripelje do razgledišča, zgrajenega na Skali kraljice Elizabete, kjer vas pričaka sapo jemajoč pogled na zaliv. Ljubitelji rastlin in cvetic pa boste prav gotovo navdušeni nad sprehodom skozi park Angiolina, park sv. Jakova ter skozi Ameriške vrtove. Opatija z bližino morja svojim obiskovalcem poleg plavanja ponuja tudi širok nabor vodnih aktivnosti, kot so jadranje, parasailing, windsurfing, kajakaštvo in supanje.

Začutite utrip morja in narave

Različne aktivnosti in programe pa svojim gostom ponujajo tudi v Liburnia Hotels & Villas. Vodene telovadbe, pilates, fitnes, vodno aerobiko, jogo, tekaško šolo in nordijsko hojo - za vsakega nekaj! Pri njih si lahko izposodite tudi kolesa in nordijske palice. Za svoje goste so pripravili tudi tako imenovane samovodene sprehajalne poti, ki se začnejo pri Campsite & Holiday Resort Medveja in vas popeljejo čez najlepše dele Kvarnerskega zaliva. Pridite in začutite utrip morja in narave!