O-STA

Na AMC prihaja zadnja sezona serije Better Call Saul, ki ima 7 nominacij za nagrado Emmy

Med nominiranci za 74. nagrade Emmy je tudi serija produkcijske hiše AMC, Better Call Saul. AMC je letos prejel skupno kar 12 nominacij za serije lastne produkcije, od tega 7 za prej omenjeno serijo, na kar so izredno ponosni. Prenos podelitve nagrad Emmy boste lahko v živo spremljali 13. septembra med 1. in 5. uro zjutraj, krajši, 60-minutni prenos s slovenskimi podnapisi pa bo predvajan isti dan med 22. in 23. uro, oboje ekskluzivno na kanalu AMC. Na kanalu AMC boste lahko od 8. septembra dalje vsak četrtek ob 22.00 spremljali tudi zadnjo sezono večkrat nominirane AMC-jeve serije Better Call Saul.

Serija Better Call Saul (BCS), ena izmed AMC-jevih najbolj popularnih serij, je bila med drugim nominirana za najboljšo v kategorijah "Najboljša dramska serija," "Najboljši igralec v dramski seriji" in "Najboljša stranska igralka v dramski seriji".

Kaj se nam obeta v zadnji sezoni serije Better Call Saul?

Šesta in zadnja sezona priljubljene serije je "spin-off" uspešnice Breaking bad, kjer spremljamo zapleteno pot in preobrazbo glavnega junaka Jimmyja McGilla (igra Bob Odenkirk) iz malega prevaranta v pretkanega kazenskega odvetnika Saula Goodmana. Vince Gilligan, avtor obeh omenjenih serij, je naredil izvrstno kombinacijo obeh s tem, da je pripeljal nazaj številne pomembne osebnosti in lokacije iz prejšnje uspešnice in tako osmislil dogodke in položaje iz preteklosti skozi serijo Better Call Saul. Ob boku Boba Odenkirka v glavni vlogi v seriji nastopajo še Rhea Seehorn (Kim Wexler), Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut), Michael Mando (Nacho Varga), Partick Fabian (Howard Hamlin), Giancarlo Esposito (Gus Fring) in drugi. Premiero prve polovice 6. sezone si bo mogoče ogledati 8. septembra ob 22. uri na programu AMC, vse naslednje epizode pa vsak naslednji četrtek prav tako ob 22. uri.

Nominacije za nagrade Emmy tudi drugim AMC serijam

Drugi dve nominaciji sta prejeli igralki za glavni vlogi v seriji Killing Eve, to sta Jodie Comer in Sandra Oh, ki uprizarjata boj dveh inteligentnih in sposobnih žensk na obeh straneh zakona. V trilerju, zasnovanem na podlagi romanov Luka Jenningsa, je Villanelle (Jodie Comer) elegantna in nadarjena psihopatska morilka, ki potuje v razkošju, medtem ko je Eve (Sandra Oh) članica ugledne detektivske agencije, vendar dobi samo bolj dolgočasno plat vohunskega posla in ni zadovoljna s svojim delom v pisarni. Njuna igra mačk in miši meša brutalno okrutnost in patos, vendar ni brez kančka hudomušnega humorja.

Seriji State of the Union in Cooper's Bar sta prav tako nominirani s kandidati, kot sta Patricia Clarkson (State of the Union) in Rhea Seehorn (Cooper's Bar), obe v kategoriji "najboljša igralka v kratki komediji oziroma dramski seriji," medtem ko je Brendan Gleeson nominiran v kategoriji "najboljši igralec v kratki komediji ali dramski seriji" za svojo vlogo v seriji State of the Union.

Zmagovalci bodo razglašeni na posebni podelitvi nagrad Emmy, ki bo 13. septembra in ki jo bo gostil Kenan Thompson.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

AMC 2022 nominacije za nagrade Emmy (12)

BETTER CALL SAUL (7)

· Najboljša dramska serija

· Najboljši glavni igralec v dramski seriji - Bob Odenkirk

· Najboljša stranska igralka v dramski seriji - Rhea Seehorn

· Najboljši scenarij za dramsko serijo - Thomas Schnauz ("Plan And Execution")

· Najboljša montaža zvoka za komedijo ali dramsko serijo (One Hour) - "Carrot And Stick"

· Najboljše mešanje zvoka za komedijo ali dramsko serijo (One Hour) - "Carrot And Stick"

· Najboljši glasbeni nadzor - "Black And Blue"

KILLING EVE (2)

· Najboljša glavna igralka v dramski seriji - Jodie Comer

· Najboljša glavna igralka v dramski seriji - Sandra Oh

STATE OF THE UNION (2)

· Najboljši igralec v kratki komediji ali dramski seriji - Brendan Gleeson

· Najboljša igralka v kratki komediji ali dramski seriji - Patricia Clarkson

COOPER'S BAR (1)

· Najboljša igralka v kratki komediji ali dramski seriji - Rhea Seehorn

AMC NETWORKS INTERNATIONAL