O-STA

Jesenska kulinarična potepanja po Opatijski rivieri

Meseca september in oktober sta zaradi lepega vremena in nekoliko nižjih temperatur odlična za kakovostno preživljanje prostega časa in raziskovanje novih krajev. V tem času se narava odene v živahne barvne odtenke in nam nameni okusne pridelke. Če niste pripravljeni na mrzla meglena jutra in še ne želite pomahati poletju v slovo, je ena od čudovitih lokacij za nastavljanje sončnim žarkom in uživanje v vrhunski hrani lahko Opatijska riviera.

September je v Opatiji mesec ostrig

Opatija je šarmantno obmorsko mestece s številnimi idiličnimi vilami, parki in spomeniki, ki jih lahko odkrivate med dolgimi sprehodi. Zaradi bogate zgodovine in kulture ter prepletanja tradicije s sodobnimi pristopi je Opatijska riviera ena od najbolj priljubljenih destinacij za ljubitelje dobre hrane in pijače. Uživanje v lokalnih dobrotah je pomemben del vsakega oddiha. Ob dobri hrani se sprostimo in si napolnimo baterije. September je v teh krajih mesec ostrig in drugih svežih morskih jedi, ki jih lahko uživate s pogledom na Kvarner. V Liburnia Hotels & Villas so pripravili izvrstno gurmansko ponudbo s poudarkom na lokalnih sestavinah. V restavraciji Cubo v Hotelu Ambasador bodo gostom postregli z ostrigami z limoninim sokom in rižoto z ostrigami, kuhanimi v pivu.

Vrhunski kulinarični festival Marunada

Mestece Lovran, ki je svoje ime dobilo po lovorjevih listih, je prepoznavno tudi po kostanju, ki raste v gozdovih na pobočju gore Učke, kjer se stikata morsko in gorsko podnebje. Lovranske "marone" so kot specialiteto v 19. stoletju izvažali v Italijo, Avstrijo in Nemčijo, zato so postali simbol mesta. Vsak oktober v mestu organizirajo Marunado - festival kostanjev, na katerem obiskovalci lahko poskusijo pražene kostanje, sladice in celo kostanjevo pivo ter uživajo v dobri glasbi. Marunada bo letos potekala kar v treh krajih Opatijske riviere. Od 7. do 9. 10. v Lovranu, od 14. do 16. 10. v Dobreću in od 22. do 23. 10. v Lignju. Da je festival kostanjev vredno obiskati, potrjuje tudi dejstvo, da ga je britanski The Guardian uvrstil med Top 10 evropskih jesenskih kulinaričnih festivalov.

Pozabite na skrbi in razvajajte svoje telo in brbončice

Poleg uživanja ob odlični hrani je jesen idealen čas za obisk wellnessa. Privoščite si masažo telesa in nego obraza, po kateri bo vaša koža zasijala. Za popoln jesenski odklop obiščite Hotel Ambasador v Opatiji in si odpočijte v njihovem Wellness & Spa centru. Tudi v Hotelu Palace Bellevue so pripravili ponudbo, ki poživlja telo in duha, hkrati pa razvaja tudi vaše brbončice. Ta vključuje sproščujočo masažo, popust na wellness storitve, bogat samopostrežni zajtrk in večerjo, kosilo v treh hodih in še marsikaj. Če ste torej ljubitelj dobre hrane, hkrati pa se želite tudi razvajati, je ponudba Wellness & Gourmet idealna za vas. Začetek jeseni, ko temperature padejo, je vsekakor odličen čas za obisk novega kraja, preizkušanje lokalnih sestavin in sproščujoče razvajanje.