O-STA

Vsi si želimo biti srečni. Pa znamo biti?

Zaživi srečno - Kako udejanjite svojo pravico do sreče?

Iskanje sreče je izkusil vsakdo, ki je živel na Zemlji. Ljudje želimo ubežati bolečini in stremimo k iskanju užitka in sreče. Iskanje sreče je notranji vzgib človeka, enako kot dihanje in pitje vode. Ta neustavljiva želja žene prav vsakega izmed nas.

Mnogi preživimo velik del svojega življenja v iskanju sreče na povsem napačnih mestih. Delujemo, kot bi poskušali iztisniti kri iz kamna brez zavedanja, da v njem ne moremo najti nečesa, česar nikoli ni bilo.

Eno od največjih ovir predstavlja ravno prepričanje, da sreča izvira izven nas: "Srečna bom, ko se moj mož spremeni." "Srečen bom, ko bom več zaslužil." "Srečen bom, ko bo vlada kaznovala tiste, ki si to zaslužijo."

Kdor se znajde v primežu takšnih misli, je večji del časa nesrečen. Na naši življenjski poti so namreč vedno prisotne ovire. Vedno obstajajo zunanje okoliščine, na katere ne moremo vplivati. Toda sreča je kljub temu na dosegu roke.

Joseph Murphy je bil eden izmed najpomembnejših učiteljev nove miselnosti 20. stoletja. Veliko je pisal, poučeval in predaval o zavedanju in človeškem potencialu. Njegove besede nas učijo, da lahko veselje izkusimo tudi v težkih časih. Pokaže nam, da lahko premišljeno ustvarjamo pogoje, ki so nam ljubši. A ne le to - tudi brez teh pogojev lahko v sebi izkusimo srečo. To je namreč notranja naloga, ki nam omogoča popolno svobodo in nadzor. Srečo ustvarjamo s pomenom, ki ga pripišemo svojim mislim in čustvom - svoji podzavesti. Sicer ne moremo vedno nadzorovati zunanjih dogodkov, vendar imamo vedno popoln nadzor nad njihovim dojemanjem.

Knjiga Zaživi srečno nas spomni na naš pravi vir sreče, ki se pojavi, ko lastno podzavest uskladimo z Virom življenja v nas. To je Vir, iz katerega vse izhaja. Lahko ga poimenujemo kar moč življenja, ki je v nas.

Skozi tisočletja smo bili naučeni, kako se obrniti stran od svojega resničnega jaza. Pozabili smo na lastno božansko in ustvarjalno moč ter začeli razmišljati o sebi le kot o kosteh in mesu, kot o nepomembnih bitjih, na milost in nemilost prepuščenih zunanjim silam. Kdor se ne zaveda lastnih notranjih duhovnih moči, postane žrtev svojega strahu, pogojenih in omejujočih misli ali čustev ter podleže masovnemu nezavednemu. Kadar pa se odpremo odnosu z Virom in postanemo zavestni kreator, smo zmožni slediti svojemu notranjemu kompasu ne glede na to, kaj se dogaja okrog nas ali v svetu.

Po mojih izkušnjah imajo vse težave človeštva le en temeljni vzrok: globoko zakoreninjeno prepričanje o ločenosti od Vira, ki pa je iluzija. V vsakem trenutku se lahko namreč odločimo uskladiti z Virom in ne podleči strahu. Usklajenost se izraža skozi naše misli in čustva. Z zavračanjem samouničujočih misli in čustev se približamo sreči.

Besede Josepha Murphyja pomagajo prepoznati in okrepiti našo povezavo z notranjim Virom. Med branjem utrdimo svojo samozavest in prepričanje, da zares lahko privabimo srečo. Vzemite življenje v svoje roke. Zahtevajte svojo pravico do brezpogojne sreče. Uživajte v tej izjemni knjigi.

Naročila: www.cangura.com zalozba@cangura.com