O-STA

Celjski župan Matija Kovač sprejel judoistko Tino Trstenjak ob zaključku njene športne kariere

Župan Matija Kovač je Tini Trstenjak podaril priznanje, sliko Cesarice Barbare in šopek. Foto: Edo Einspieler.
Sprejem župana Mestne občine Celje Matije Kovača za Tino Trstenjak. (z leve) Lovro Galuf, predsednik Judo zveze Slovenije, Gregor Deleja, v. d. direktorja občinske uprave MOC, župan Matija Kovač, Tina Trstenjak, in podžupan MOC Uroš Lesjak. Foto: Edo Einspieler.
Tina Trstenjak se je vpisala v knjigo gostov Mestne občine Celje. Foto: MOC

Celje, 19. januar 2023 - V Celju smo zelo ponosni na 32-letno judoistko Tino Trstenjak, ki nas je v zadnjih desetih letih s svojimi vrhunskimi športnimi uspehi navduševala in povezovala. Zaradi svoje borbenosti, neomajne volje, trdega dela, odrekanja in tudi zaradi svoje srčnosti ter skromnosti je postala ena najboljših in najbolj priljubljenih slovenskih športnic.

Ob zaključku njene športne kariere jo je danes sprejel župan Matija Kovač, ki ji je iskreno čestital in se ji zahvalil, ker je s svojimi izjemnimi športnimi dosežki razveseljevala občanke in občane ter nosila ime našega mesta po svetu. Podaril ji je priznanje, sliko Cesarice Barbare in šopek ter ji seveda zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje. Tina Trstenjak namreč začenja novo karierno pot in se prihodnosti zelo veseli. Tudi županovega sprejema je bila zelo vesela, saj ga, kot je skromno priznala, sploh ni pričakovala. "Zelo sem vesela, počaščena in pozitivno presenečena", je dejala naša izjemna športnica, ki je marsikomu, posebej mladim, velik vzgled. Vpisala se je v knjigo gostov in v zelo sproščenem, prijetnem vzdušju poklepetala z vsemi, ki so bili prisotni na sprejemu. Poleg podžupana Uroša Lesjaka, v. d. direktorja občinske uprave Gregorja Deleje in vodij nekaterih oddelkov občinske uprave so bili na sprejem vabljeni tudi predsednik Judo zveze Slovenije Lovro Galuf, predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in trener judo kluba Z'dežele Sankaku Marjan Fabjan.

Športni dosežki Tine Trstenjak

Tina Trstenjak je prvi mednarodni uspeh dosegla leta 2013, ko je na evropskem prvenstvu osvojila bronasto medaljo v svoji kategoriji do 63 kg. Leta 2014 je osvojila naslov evropske podprvakinje ter bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. Leta 2015 je osvojila srebrno medaljo na evropskih igrah in kot prva slovenska judoistka naslov svetovne prvakinje. Leta 2016 je postala evropska prvakinja.

V Riu na poletnih olimpijskih igrah 2016 je osvojila zlato olimpijsko medaljo. Istega leta je postala slovenska športnica leta. Leta 2017 je prejela Bloudkovo nagrado za vrhunski mednarodni športni dosežek. Postala je judoistka leta 2016. Na judoističnem grand slamu v Parizu je leta 2017 zmagala v vseh borbah ter postala zmagovalka turnirja. Drugič je postala evropska prvakinja. Na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu je v kategoriji do 63 kilogramov osvojila srebrno medaljo.

Služba za odnose z javnostmi in promocijo Mestne občine Celje