O-STA

Interaktivni zemljevid za vnos predlogov in opaženih prometnih izzivov v Celju

Foto: Robi Valenti

Interaktivni zemljevid za vnos predlogov in opaženih prometnih izzivov v Celju

Sodelujte pri pripravi Celostne prometne strategije Mestne občine Celje

Celje, 24. julij 2024 - Po uspešno izvedenih dveh javnih razpravah, kjer so občani aktivno podajali svoja mnenja o prometnih izzivih in rešitvah, Mestna občina Celje nadaljuje s pripravo Celostne prometne strategije (CPS). V novi fazi lahko občani odslej svoje predloge in opažene prometne izzive enostavno vpišejo v interaktivni zemljevid MOC. Poleg tega bodo lahko v prihodnjih dneh sodelovali v spletni anketi, kar bo še dodatno prispevalo k boljšemu načrtovanju in izboljšanju prometnih ureditev v naši občini.

Vsi občani, ki si želijo, da se njihovo mnenje sliši, lahko pri snovanju CPS sodelujejo kar iz udobja svojega doma. Pripravili smo namreč platformo, na kateri lahko sledijo pripravi dokumenta, si ogledajo vizijo prometa v MOC in vse do jeseni na spletnem zemljevidu označijo točke, kjer se srečujejo s prometnimi izzivi.

Za dostop do zemljevida in spletne javne razprave lahko zainteresirani obiščejo https://cps.projekti.si/celje

ali skenirajo QR kodo:

Slika, ki vsebuje besede vzorec, grafika, piksel, oblikovanje

Opis je samodejno ustvarjen

Na Mestni občini Celje v sodelovanju z Inštitutom za politike prostora, Ljubljanskim urbanističnim zavodom in Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije snujemo občinsko celostno prometno strategijo (CPS), v kateri si želimo zajeti raznolika mnenja občanov in čim več stališč raznovrstnih skupnosti.

V žarišču razprave kolesarjenje in javni potniški promet

Sodeč po javnih razpravah sta najbolj priljubljeni prometni temi v Celju kolesarjenje in javni potniški promet.

Občani so izrazili podporo vzpostavitvi sistema povezanih in varnih kolesarskih poti po celotni občini in zaledju ter željo po nadaljnji širitvi mreže in boljših možnostih za varno parkiranje koles. Poleg tega se zavzemajo za razvoj kakovostnega mestnega javnega prevoza, da bi več zaposlenih in prebivalcev regije uporabljalo javni prevoz za vsakodnevne poti.

Prav tako podpirajo zmanjšanje tranzitnega prometa v mestu za večjo varnost in manjšo obremenitev ulic ter širjenje območij za pešce v mestnem središču, kar bi prispevalo k živahnejšemu in prijetnejšemu javnemu prostoru. Občani želijo zmanjšati uporabo avtomobilov za poti na delo in v šolo, kar bi zmanjšalo prometne zamaške in izboljšalo kakovost zraka. V ta namen predlagajo vzpostavitev dodatnih P&R vozlišč na robu mesta.