O-STA

Odličen zvok in dostopna cena! Slušalke Huawei FreeBuds 5i so popolne za vas

Huawei FreeBuds 5i
Huawei FreeBuds 5i
Huawei FreeBuds 5i
Huawei FreeBuds 5i
Huawei FreeBuds 5i
Huawei FreeBuds 5i

Poslušanje glasbe, gledanje filmov in serij, igranje iger in glasovna komunikacija s prijatelji so nepogrešljiv del sodobnega življenjskega sloga mladih. Ti so zato navdušeni nad brezžičnimi slušalkami zasnove ušesnih čepkov z aktivnim odpravljanjem hrupa (ANC). Toda to še zdaleč ni vse, kar od slušalk dandanes pričakujemo.

Huawei je pred kratkim predstavil nove prave stereo brezžične slušalke Huawei FreeBuds 5i z aktivnim odpravljanjem hrupa, ki nudijo še veliko več. Ponašajo se z odlično kakovostjo zvoka in certifikatom zvoka visoke razločljivosti (Hi-Res), kar jih uvršča med ene redkih slušalk s ceno pod sto evri, ki so sposobne česa takšnega. Odlikuje jih še odpravljanje hrupa med govorjenjem, nadvse dolga življenjska doba baterije in trendovski dizajn. Na voljo so v otoško modri, megleno črni in keramični beli barvi.

Uživajte ob vrhunskem zvoku

Ko je v igri akustika, nismo vsi enaki. Nimamo vsi enako občutljivega sluha in še manj preferenc za presojanje kakovosti zvoka. Kljub temu pa vam bo hitro postalo jasno, da brezžične slušalke Huawei FreeBuds 5i kakovost zvoka definirajo na novo po zaslugi izrednih tehnoloških inovacij. Kar še zdaleč ni preprosto. Da so inženirji dosegli napredek, so morali dvigniti strojno in programsko opremo na višjo raven ter obenem uporabiti boljši kodek za hranjenje in prenos skladb v digitalni obliki.

Zahvaljujoč skrbi za kakovost zvoka na poti od vira na pomnilniku naprave do reprodukcije na membrani ušesnega čepka, je Huawei za slušalke FreeBuds 5i pridobil certifikat za brezžični zvok visoke razločljivosti (Hi-Res). To je izreden dosežek, saj so ene izmed redkih slušalk s ceno pod sto evrov, ki se z njim ponašajo. Nič čudnega, da se marsikdo sprašuje, kako jim je to uspelo.

Glasba visoke kakovosti nam je dosegljiva preko različnih storitev pretočne glasbe, vendar v njej ne moremo vedno v celoti uživati. To je posledica sposobnosti kodiranja in dekodiranja nekaterih slušalk, kar lahko primerjamo s prometnimi razmerami. V času popoldanskih prometnih zastojev ne moremo v celoti razviti dovoljene hitrosti. Kadar se pripeti kaj takšnega in slušalke niso prejele vseh podatkov, takrat se izgubijo glasbene podrobnosti in dojemanje kakovosti skladbe je znatno zmanjšano. Da do česa takšnega ne bi prišlo, slušalke Huawei FreeBuds 5i podpirajo kodek LDAC. Kodek visoke razločljivosti podpira prenosno hitrost 990 kb/s preko brezžičnega vmesnika Bluetooth in 12-bitni 94-kiloherčni zapis (kHz). Odpravljne so težave med prenosom podatkov in omogočeno je uživanje v izredni izkušnji poslušanja avtentičnega in s podrobnostmi bogatega zvoka.

Po prenosu zvoka visoke razločljivosti v obliki digitalnega zapisa ga morajo slušalke spremeniti v zvočno valovanje. Da v tem koraku ne bi prihajalo do izgub, imata ušesna čepka slušalk Huawei FreeBuds 5i 10-milimetrska visoko občutljiva dinamična zvočna gonilnika s polimernima membranama. Odlikuje ju visok dinamični razpon in visoka amplituda ter sposobnost poustvariti globoke nizke tone (base) ob ohranjanju podrobnosti v višjih tonih. Ne glede na to, kakšna glasba vam je bolj pri srcu, bogata z basi ali visokimi toni, nove Huaweieve slušalke bodo zadostile vsem okusom.

Obenem so slušalke Huawei FreeBuds 5i opremljene še z dvojnim prilagodljivim izenačevalnikom zvoka (EQ). Med poslušanjem slušalke inteligentno zaznajo strukturo ušesnega kanala in stanje nošenja, da ustrezni algoritem optimizira zvok na vseh frekvenčnih območjih. S tem je zagotovljena enovita kakovost zvoka, ne glede ali med poslušanjem igrate igre, ležite, hodite ali počnete kaj drugega. Izkušnja poslušanja je zato vedno jasna in neprekinjena.

Odlično odpravljanje hrupa za nemoteno poslušanje

Čeprav so mladi družabni in čustveni, še vedno zelo pozorno negujejo svoj osebni prostor. S čudovitim dizajnom slušalk Huawei FreeBuds 5i se zlahka modno izrazijo, medtem ko jim inovativne funkcije omogočijo, da se potopijo v svoj svet.

Nove slušalke uporabljajo hibridno tehnologijo odpravljanja hrupa. Pasivni zvočni izolaciji je dodana funkcija aktivnega odpravljanja hrupa, ki se zanaša na dva mikrofona. Slušalke z njima spremljajo hrup iz okolice in hrup v ušesnem kanalu, da neželene zvoke zadušijo do 42 decibelov. Po vklopu te izredne funkcije se boste zlahka potopili v tišino.

Izbirate lahko med več načini odpravljanja hrupa: zelo visoko, splošno in udobno, in učinke prilagodite okolici, kot so prometno letališče, postaja podzemne železnice, restavracija, pisarna ali hrupen dom. Poleg tega slušalke Huawei FreeBuds 5i nudijo funkcijo zaznavanja zvokov iz okolice. Ni odveč pripomniti, da je preklapljanje med načini delovanja izredno preprosto.

Slušalke Huawei FreeBuds 5i so opremljene z algoritmi umetne inteligence za jasne in razumljive telefonske klice. Odpravljanje hrupa je podprto z algoritmi nevronskih mrež umetne inteligence (AI) in sposobno ločiti glasove od šumov iz okolice. Še najbolj pomembno pa je, da jih je mogoče sočasno povezati z dvema napravama neodvisno od operacijskega sistema, ki na njima teče. Popolne so za povezavo s pametnimi telefoni, kot so na primer vodilni Huawei Mate 50 Pro ali izredna modela srednjega razreda Huawei nova 10 in Huawei nova 10 SE, pametnimi urami, kot je na primer Huawei Watch GT 3 SE ter tabličnimi in osebnimi računalniki.

Razpoložljivost in cene

Slušalke Huawei FreeBuds 5i bodo na voljo od meseca februarja po priporočeni ceni 99 evrov.

Več izveste na: https://consumer.huawei.com/si/headphones/freebuds5i/

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer BG je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po vsem svetu.

Za več informacij prosimo obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook

YouTube

Instagram

Skupnost

Kontakt za medije:

Andrej Pirnat, PR manager

e: andrej@sidera.si

COUN