O-STA

Ključna pomoč v negotovih časih

Katere aplikacije vam pomagajo varčevati, in na kaj morate biti pozorni pri njihovi uporabi.

S pametnimi telefoni lahko plačujete, upravljate bančne račune in skrbite, da težko prisluženega denarja po nepotrebnem ne mečete skozi okno. Drugotnega pomena pri tem je, ali večinoma plačujete z gotovino ali plačilnimi karticami. V obeh primerih namreč aplikacije pomagajo nadzirati izdatke.

Za vsakogar je pomembno, da v mobilni banki, mobilni denarnici, ki omogoča celo plačevanje s pametnimi telefoni, ali namenski aplikaciji za spremljanje izdatkov vidite transakcije v izbranem obdobju. Nekatere aplikacije omogočajo še sortiranje izdatkov po različnih predalčkih, oziroma skušajo uganiti, kam določena sodi, v želji, da pomagajo pridobiti razumljivejšo sliko o osebnih ali družinskih financah. Sledijo statistična poročila in grafikoni ter analiza, za kaj ste morda zapravili preveč.

Bančne in druge finančne aplikacije

Na pametnih telefonih Huawei, kot so pred kratkim predstavljeni modeli Mate 50 Pro, nova 10 in nova 10 SE , boste v okolju ekosistema mobilnih storitev Huawei (HMS) našli aplikacije večine slovenskih bank, kot so NLB, NKBM, Sparkasse, Intesa Sanpaolo. Ravno tako se lahko odločite za eno od novodobnih bančnih storitev, kot so denimo mBills, Revolut ali Curve. Vse omenjene so na voljo v uradni trgovini z aplikacijami AppGallery na pametnih telefonih Huawei.

Če nimate težav s tem, da se vaši finančni podatki stekajo še kam, kjer so seveda varno hranjeni in zasebni, potem je ena boljših aplikacij za spremljanje osebnih financ slovenska Toshl Finance. Njen namen je nuditi nazorne podatke o tem, kako porabljate denar, da bi morda prilagodili navade in več privarčevali. Mogoče jo je povezati s skoraj vsemi bančnimi računi, iz katerih nato pritekajo podatki o odhodkih in prihodkih. Aplikacija jih samodejno razvršča v kategorije in oblikuje grafikona ter omogoča sortiranje, pregledovanje po filtrih, ustvarjanje proračunov in podobno. Namestite jo preko aplikacije Gspace, ki jo najdete v trgovini AppGallery.

Optimizirajte mesečne naročnine

Naročnine so pogosto jama, v katero po nepotrebnem mečete denar in potencialno polje za optimizacijo. Več let (po nepotrebnem) plačujete za storitve, ki jih ne uporabljate dovolj pogosto ali ne veste, da je operater v vmesnem času ponudil ugodnejši paket. V takšnih primerih pomagajo njihove aplikacije. Odlična novica je, da boste v trgovini AppGallery hitro našli aplikacijo svojega telekomunikacijskega operaterja.

Obvladujte kartice zvestobe in popuste

Skoraj ni trgovca, ki ne bi ponujal kartic zvestobe ali občasnih kuponov za popuste. Kartico zvestobe imate lahko sicer ves čas pri sebi, toda veliko preprosteje je imeti na telefonu aplikacijo trgovca. Če jo seveda ima. In veliki jo imajo. Tuševa je objavljena v trgovini AppGallery, medtem ko vam za Marcatorjevo in Šparovo ponudi namestitev iz drugega vira. Za druge kartice zvestobe pa uporabite aplikacijo Stocard, ki omogoča "digitalizacijo" skoraj vsake. Najdete in prenesete jo iz trgovine AppGallery!

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer BG je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po vsem svetu.

Za več informacij prosimo obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook

YouTube

Instagram

Skupnost

Kontakt za medije:

Andrej Pirnat, PR manager

e: andrej@sidera.si

COUN