O-STA

Košarkarski turnir za osnovnošolce - "I feel Slovena Night" v Celju


Celje, 4. april 2023 - V Celju bo ta četrtek, 6. aprila, 3x3 košarkarski turnir za osnovnošolce, ki ga ob podpori Mestne občine Celje organizira Urad vlade RS za komuniciranje (UKOM).

Dogodek bo na košarkarskem igrišču Mavs (pri Dijaškem in študentskem domu na Ljubljanski cesti), med 13. in 16. uro.

Turnir, na katerem se bodo med seboj pomerile ekipe celjskih osnovnih šol, bo del serije dogodkov, ki jih Slovenija sicer pripravlja v Združenih državah Amerike. Te dni bo namreč tam potekal poslovno-investicijski dogodek, na katerem bodo celostno predstavljeni slovensko gospodarstvo, turizem in investicijske priložnosti. Vrhunec bo dogajanje doseglo petek, 7. aprila, zvečer, ko bo NBA košarkarska tekma med ekipama Dallas Mavericks, v kateri nastopa najboljši slovenski košarkar Luka Dončić, in Chicago Bulls. Dogodek so poimenovali "I Feel Slovenia Night".

Slovenija je država športa, Slovenci smo s športom tesno povezani in prosti čas radi preživljamo ob različnih športnih aktivnostih. K temu veliko pripomorejo neverjetne danosti Slovenije, dobra športna infrastruktura in vlaganje v mlade že od vrtca naprej. Številni slovenski košarkarji, ki nas navdušujejo s svojimi predstavami, so prve koše dosegali prav na šolskih igriščih, na katerih zdaj igrajo otroci in mladi. Tudi v Celju, kjer smo v minulem letu dobili dve košarkarski igrišči, katerih obnovo je financiral košarkarski klub Dallas Mavericks, kjer zadnja leta blesti naš Luka Dončić. Mestna občina Celje se je zato z veseljem odzvala pobudi Urada vlade RS za komuniciranje, ki v Celju organizira košarkarski turnir za celjske osnovnošolce.

Osnovnošolci se bodo pomerili v 3x3 košarki, svojo udeležbo pa je že potrdilo vseh deset celjskih osnovnih šol. V dogodek bo vključen tudi zabavni program - zbrane bosta zabavala slovenska raperja Murat & Jose. Z navijaškimi rekviziti bo navijače opremil UKOM, dogodek pa je podprla tudi Košarkarska zveza Slovenije.

Udeležence turnirja bo pred začetkom pozdravil tudi župan Mestne občine Celje Matija Kovač.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.