O-STA

Huawei Global Analyst Summit 2023: Skupaj za digitalno prihodnost

Šenzen, Kitajska, 20. april 2023 - Huawei je danes v Šenzenu organiziral že svoj jubilejni 20. Global Analyst Summit (HAS). Vrha se je udeležilo več kot tisoč analitikov iz industrije, finančnih analitikov, ključnih mnenjskih vodij in predstavnikov medijev. Razpravljali so o trenutnem stanju industrije IKT, vključno z razvojnimi strategijami, načrti za digitalno preobrazbo in prihodnjimi trendi v industriji.

Sabrina Meng, namestnica predsednika, rotirajoča predsednica in finančna direktorica družbe Huawei, je uvodoma povedala: "Digitalizacija je modri ocean za celotno industrijo. Huawei bo še naprej vlagal v področja, kot so povezljivost, računalništvo, hramba podatkov in oblak."

"Strankam želimo zagotoviti digitalno infrastrukturo, ki ima najpreprostejšo možno arhitekturo ob najvišji možni kakovosti - hkrati pa zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo ob najnižjih stroških. Naš cilj je pomagati organizacijam pri digitalizaciji poslovanja v štirih fazah: digitalizaciji poslovnih procesov in dela, izgradnji digitalnih platform, opolnomočenja zaposlenih s pomočjo tehnologije in podatkov ter rabo umetne inteligence. Čas je, da skupaj uspemo v novi in vznemirljivi digitalni prihodnosti," je sklenila Sabrina Meng.

Rotirajoča predsednica je nato povzela tri glavne izkušnje z digitalno preobrazbo, ki so jih v podjetju Huawei pridobili v zadnjem desetletju. "Prvič, strategija je bistvenega pomena. Digitalna preobrazba je v svojem bistvu strateško načrtovanje in zahteva strateške odločitve. Vsako uspešno digitalno preobrazbo mora voditi strategija, ne tehnologija."

"Drugič, temelj so podatki. Ključnega pomena je metodično upravljanje podatkov, saj ti ustvarjajo dodano vrednost le, ko so krožijo znotraj organizacije. Vključevanje podatkov v različne namene uporabe bo ustvarilo še več vrednosti."

"Tretjič, inteligenca je cilj. Podatki na novo opredeljujejo produktivnost. Digitalizacija poslovanja in izgradnja digitalnih platform pomagata čistiti, vizualizirati in združevati podatke, s čimer podjetja postavljajo temelje za digitalno preobrazbo. Z uporabo inteligence postanejo podatki dosegljivi na zahtevo, lažje razumljivi ter omogočajo takojšnje ukrepanje, digitalno preobrazbo pa dvignejo na višjo raven."

Na dogodku je udeležence nagovoril tudi dr. Zhou Hong, predsednik Huaweievega inštituta za strateške raziskave. Delil je Huaweieve hipoteze in vizije za prihodnji inteligentni svet, pri čemer je podrobno opisal, kako lahko izkušnje pretvorimo v strukturirano znanje in postavimo temelje za inteligenco.

"Ponoven razmislek o pristopih do omrežij in računalništva je ključnega pomena, ko se premikamo proti inteligentnemu svetu," je dejal Zhou in nadaljeval: "V omrežju imamo vse, kar je potrebno, da presežemo meje Shannonovih teoremov - kot tudi aplikacije njegove teorije -, da v naslednjem desetletju spodbudimo 100-kratno povečanje omrežnih zmogljivosti. V računalništvu se bomo pomaknili k novim modelom, arhitekturi in komponentam ter izboljšali našo sposobnost razumevanja in nadzora inteligence. Prav tako bomo še naprej pospeševali rabo umetne inteligence na področju industrijskih aplikacij, v znanosti in drugod."

Osrednjima govoroma je sledila razprava o vlogi, ki jo ima digitalna produktivnost pri spodbujanju digitalizacije industrije, izzivih, s katerimi se soočajo industrije tekom digitalizacije, priporočenih ukrepih in pričakovanjih za industrije v procesu gradnje digitalne produktivnosti. Med predavatelji so se zvrstili Li Peng, strokovnjak družbe China Southern Power Grid Corporation in generalni direktor oddelka digitalnih električnih omrežij; Liang Yongji, izvršni direktor inženiringa in tehnologije v letalski upravi Hong Konga; Liu Hong, vodja tehnologije v organizaciji GSMA na Kitajskem; in Charles Ross, vodja področij tehnologije in družbe na mediju Economist Impact.

Huawei Global Analyst Summit letos praznuje svojo 20. obletnico. Letošnji dogodek skupaj s številnimi predavanji poteka 19. in 20. aprila.

Za več informacij obiščite https://www.huawei.com/en/events/has

- konec -

O podjetju Huawei

Huawei, ki je bil ustanovljen leta 1987, je vodilni svetovni ponudnik informacijske in komunikacijske tehnološke (ICT) infrastrukture ter pametnih naprav. Imamo približno 197 tisoč zaposlenih in delujemo v več kot 170 državah in regijah ter služimo več kot trem milijardam ljudi po vsem svetu.

Naša vizija in poslanstvo je vsem ljudem, tako doma kot v organizacijah, omogočiti digitalno izkušnjo, da bi ustvarili popolnoma povezan in pameten svet. V ta namen bomo spodbujali vseprisotno povezljivost in spodbujali enak dostop do omrežij, omogočili storitve v oblaku in umetno inteligenco po vsem svetu, da zagotovimo vrhunsko računalniško moč, kjer je potrebno, zgradili digitalne platforme za pomoč vsem panogam in organizacijam, da postanejo bolj gibčne, učinkovitejše in dinamične, na novo opredelili uporabniško izkušnjo z umetno inteligenco in jo prilagodili ljudem v vseh pogledih, ne glede na to, ali so doma, v pisarni ali na poti.