O-STA

Dijaka ljutomerske gimnazije sta zmagovalca evropskega finala statističnih iger!

Letošnje tekmovanje 6. Evropske statistične igre se zaključuje. V finalu se je za naziv evropskega zmagovalca pomerilo 63 najuspešnejših ekip. Njihova naloga je bila priprava kratkega videa o temi Blaginja, s katerim so morali prepričati mednarodno žirijo. Ta je izbrala pet najboljših videov v vsaki kategoriji.

V kategoriji A (16-18 let) je zmagala slovenska ekipa KOMPOT. Sestavljata jo dijaka Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Nela Copot in Blaž Kolman, njuna mentorica je Irena Rauter Repija. Zmagovalni video, s katerim sta Nela in Blaž prepričala strokovno žirijo, si lahko ogledate na tej povezavi. Kot so v obrazložitvi zapisali člani žirije, sta jih navdušili kreativna zgodba in tehnična kakovost videa.

V kategoriji B (14-16 let) je zmagala grška ekipa AFS_GR_1. Člani obeh ekip bodo povabljeni na slavnostno podelitev, ki bo 26. junija v Luksemburgu.

Slovenski uspeh na 6. Evropskih statističnih igrah je dopolnila ekipa SPOMINČICE iz Gimnazije Novo mesto, ki se je v kategoriji B uvrstila na 5. mesto. Slovenijo sta s svojima videoma zastopali še ekipi PATPAMAT (Gimnazija Murska Sobota) in DIMNIKARJI (Gimnazija Koper).

Videe si lahko ogledate na našem kanalu na YouTubu.