O-STA

Huawei nova 11i: Osupljiv telefon srednjega razreda, ki združuje tehnologijo s slogom

Huawei nova 11i
Huawei nova 11i
Huawei nova 11i
Huawei nova 11i
Huawei nova 11i
Huawei nova 11i

Huawei je predstavil najnovejšega člana družine "nova", pametni telefon Huawei nova 11i, ki pooseblja izredno kombinacijo tehnoloških in oblikovalskih odličnosti družine. S popolno mešanico lepote in moči je namenjen ambicioznim posameznikom pri uresničevanju njihovih sanj.

Od prejšnjih generacij naprav družine "nova" je pametni telefon Huawei nova 11i podedoval klasično obliko zvezdnatega obroča (Star Ring) z objektivi zadnjih kamer, ki oblikuje podobo dveh zvezd in uteleša duh raziskovanja vesolja. Skladno s sodobnimi oblikovalskimi smernicami so robovi okoli zaslona debeli 1 milimeter, zaradi česar je razmerje med zaslonom in ohišjem navdušujočih 94,9 odstotkov[footnoteRef:1]. Obenem se telefon z debelino 8,55 milimetra in težo 193 gramov[footnoteRef:2] odlično prilega torbam in žepom ter nudi neizmerno udobje uporabe z eno roko. Huawei nova 11i je na voljo v dveh barvnih odtenkih, ki ju je navdihnila narava - v zvezdnato črni in barvi zelene mete. [1: Podatki pridobljeni v laboratoriju Huawei. Pri zaslonu z zaobljenimi vogali je diagonala dolga 6,8 palca, če jo merimo po standardnem pravokotniku (dejanska vidna površina je nekoliko manjša).] [2: Mere izdelka se lahko razlikujejo glede na konfiguracijo, proizvodni postopek in metode merjenja.]

Neomejena življenjska doba baterije s hitrim polnjenjem

Pametni telefon Huawei nova 11i je opremljen s 40-vatnim hitrim polnjenjem SuperCharge Turbo[footnoteRef:3], ki baterijo do 60 odstotkov[footnoteRef:4] napolni v samo 30 minutah. Deset minut polnjenja pa zadošča za 12 ur telefoniranja, 6 ur predvajanja videoposnetkov, 2 uri igranja iger ali 23 ur predvajanja glasbe iz lokalnega pomnilnika[footnoteRef:5]. Ponaša se tudi z 22-slojno zaščito baterije, ki zagotavlja, da lahko telefon popolnoma brez skrbi napajate z najvišjo močjo. [3: 40 W je največja polnilna moč, ki jo je mogoče doseči z uporabo namenskega 40 W polnilnika in kabla HUAWEI SuperCharge.] [4: Pri začetni napolnjenosti 3 %. Podatki so pridobljeni v laboratoriju Huawei in se lahko razlikujejo glede na dejanske pogoje.] [5: Podatki so pridobljeni v laboratoriju Huawei. Dejanska hitrost polnjenja se inteligentno spreminja glede na različne scenarije.]

Baterija s kapaciteto 5000 mAh[footnoteRef:6] sicer zagotovi celodnevno uporabo, pri čemer ima velik pomen sistem za optimizacijo porabe, ki prepozna in omeji delovanje nebistvenih aplikacij. Huawei nova 11i na ta način energijo prihrani za pomembnejše naloge, ko so študij, delo ali ohranjanje življenjskega sloga. [6: Tipična kapaciteta baterije je 5000 mAh, njena nazivna zmogljivost pa 4900 mAh. Baterije ni mogoče odstraniti. Podatki so pridobljeni v laboratoriju Huawei.]

Popolna avdio vizualna izkušnja

Huawei nova 11i se ponaša s 17,3-centimetrskim (6,8-palčnim) zaslonom[footnoteRef:7] z robovi debelimi 1 milimeter in kar 94,9-odstotnim razmerjem med zaslonom in ohišjem. Za izredno gladko izkušnjo poskrbi 270-herčno vzorčenje dotika, medtem ko gladko prilagajanje svetlobe, nočni način, način e-knjige in Udobje za oči, poskrbijo za udobje in zdravje oči[footnoteRef:8]. [7: Zaslon po diagonali meri 6,8 palca, če upoštevamo standardni pravokotnik. Dejanska površina je lahko manjša od navedene vrednosti zaradi zaobljenih vogalov.] [8: Izdelek ni medicinski pripomoček in nima terapevtske funkcije.]

Poleg izredne vizualne izkušnje je poskrbljeno tudi za izreden zvok. Zanj sta zaslužna izboljšan algoritem in zvočna rešitev Histen 8.1.

Izjemna fotografija in vsestranskost dvojne kamere

Glavna kamera se ponaša z 48-milijonskim 1/2-palčnim tipalom, zaslonko f/1,8 in sposobnostjo združevanja štirih pik v eno, s čimer velikost slikovne pike naraste na 1,6 mikrometra (μm). Kamera visoke ločljivosti brezhibno sodeluje z rešitvijo fotografiranja v formatu RAW, da omogoči zajemanje osupljivih slik v zatemnjenih in osvetljenih okoljih.

Nadgrajen nočni način (Super Night Shot 2.0) poskrbi za svetle in jasne fotografije, saj izboljša čistost in izraznost podrobnosti tudi v najbolj neugodnih svetlobnih razmerah. Inteligentno izboljša svetlost prizora in prikaže ostre podrobnosti ter na bolj naraven način ujame držo in gibanje portretiranca.

Z umetno inteligenco podprta funkcija AI Snapshot uporablja Huaweiev lastni algoritem za zaznavo gibanja, ki v realnem času sledi objektu in prilagaja hitrost zaklopa. Tako lahko posnamete jasne posnetke svojih nemirnih kosmatih spremljevalcev ali prijateljev, ki se ukvarjajo s hitrimi športi.

Huawei nova 11i bo ravno tako navdušil z zmogljivostjo sprednje kamere. Ta se ponaša s 16-milijonskim tipalom ter podporo za segmentacijo portretov in snemanje selfijev pri osvetlitvi iz ozadja. Funkcija AI Beauty 5,1 in z umetno inteligenco podkrepljeni algoritmi pa obenem izboljšajo obrazne poteze, zgladijo kožo in zagotovijo še druge funkcije, s katerimi vas prikažejo v najboljši luči.

Več prostora za več datotek, aplikacij in filmov

Da bi ublažili težave s shranjevanjem, ki jih povzročajo številne funkcije pametnih telefonov, se Huawei nova 11i ponaša s 128 GB pomnilnikom[footnoteRef:9]. Ta nudi dovolj prostora za hranjenje neverjetnih 160 epizod priljubljenih serij[footnoteRef:10], 10.000 skladb[footnoteRef:11] ali 70 filmov v ultra visoki ločljivosti[footnoteRef:12]. Težave s prenosom aplikacij, iger in datotek so tako postale stvar preteklosti. [9: Dejansko razpoložljivi pomnilnik je manjši, saj ga del zasedajo sistem in aplikacije.] [10: Približno 650 MB na epizodo.] [11: Približno 10 MB na skladbo.] [12: Približno 1,5 GB na film.]

Pametnejše izkušnje za vse z EMUI 13

Huawei nova 11i je opremljen s sistemom EMUI 13, ki ga odlikujejo prilagodljiv zaslon minimalističnega sloga in sodobni načini interakcije. Eno od teh so pripomočki storitev. S potegom prsta navzgor po ikoni aplikacije ustvarite pripomoček, ga povečate ali pomanjšate, skrijete ali prikažite ali zložite več pripomočkov enake velikosti v gradnike po lastnih potrebah. Ti nato nudijo neposreden dostop do širokega nabora informacij in vsebin.

Zavezan varovanju zasebnosti in varnosti, Huawei ustvarja vrhunsko tehnologijo, da uporabnikom zagotovi bolj pregledno in nadzorovano izkušnjo kot kdaj koli prej. Središče za zasebnost omogoča vpogled v delovanje aplikacij. V realnem času zbira občutljive informacije, do katerih dostopajo in v grafih prikazuje sumljiva obnašanja. Prav tako proaktivno zagotavlja predloge za zaščito zasebnosti v primeru uporabe tveganih aplikacij.

Varnostno središče uporabnikom nudi vpogled v stanje varnosti naprave. Prikazuje trenutno stanje, pregleduje in odstranjuje viruse, blokira nadležno vedenje in samodejno ščiti mobilna plačila. Prav tako proaktivno prepoznava tveganja in zagotavlja nasvete, povezane z varnostjo. Za bolj vključujočo pametno izkušnjo ima način za starejše (Senior Mode) sedem stopenj prilagoditve s povečavo in optimiziranjem nastavitev zaslona na dotik. Starejšim uporabnikom pomaga odstraniti nepoštene in sumljive aplikacije ter zmanjšati tveganje kraje podatkov.

Celovit nabor aplikacij v trgovini AppGallery

Kot je že običaj za telefone Huawei, je tudi Huawei nova 11i opremljena s celovitim naborom funkcij in aplikacij. Še več pa jih najdete v trgovini z mobilnimi aplikacijami AppGallery, ki je v kratkem času od uvedbe postala tretja največja na svetu. V njej boste v 18. kategorijah našli lokalne in globalne aplikacije, ki pokrijejo vse vidike življenja in dela, vključno z navigacijo in prevozom, novicami, družabnimi mediji, financami in zabavo. Trgovina AppGallery je na voljo v več kot 170 državah in regijah z več kot 580 milijoni globalnih mesečno aktivnih uporabnikov in 6 milijoni registriranih razvijalcev.

Razpoložljivost in cene

HUAWEI nova 11i je že na voljo po ceni 279 €. Za več podrobnosti obiščite spletno stran https://consumer.huawei.com/si/

O podjetju Huawei Consumer Business Group

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer Business Group je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po vsem svetu.

Za več informacij prosimo obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook

YouTube

Instagram

Skupnost

Kontakt za medije:

Andrej Pirnat, PR manager

e: andrej@sidera.si

HUAWEI!