O-STA

Okrogla miza o reševanju prometnih zastojev in veliko zabave na dveh kolesih - Kongresni trg, sobota, 16. 9. 2023 - ETM

V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2023 vas v duhu letošnje teme Varčne vožnje na Regionalni razvojni agenciji Ljubljanske urbane regije RRA LUR pod okriljem projekta ReMOBIL: REgionalni centri MOBILnosti vabimo na

okroglo mizo

Naveličani zastojev? Pa saj se da tudi s kolesom!

16. september 2023 od 11. - 12. ure na Kongresnem trgu (v okviru dogodka Future Zero)

O tem, kako bi lahko več ljudi na delo potovalo brez avta in katere nove kolesarske in železniške povezave se obetajo v naslednjih letih, bodo razpravljali:

· Matej Gojčič, Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije

· Tadej Žaucer, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo

· Uroš Zierer, Slovenske železnice - Potniški promet

· Marjeta Benčina, Društvo za sonaraven razvoj Focus

Debato bo povezoval Aidan Cerar iz IPOP - Inštitut za politike prostora.

Dogodek Future Zero obljublja veliko zabave, preizkušnjo različnih e-vozil in celo tekmo s poganjalčki za najmlajše, RRA LUR pa bo promovirala svojo najljubšo izbiro - kolesarjenje!

· Brezplačen hitri servis koles ReMOBIL

Na dogodek se vam še posebej splača prikolesariti, saj lahko kolo kadarkoli med 10. in 17. uro v bliskovito popravilo prepustite serviserju kar na licu mesta, sami pa uživate v sejemskih aktivnostih.

· Brezplačni izdelki za udobnejše kolesarjenje in poizkusna vožnja z e-kolesom

Na sejmu boste lahko spoznali še dva aktualna projekta, skozi katera na RRA LUR krojimo boljšo mobilnost jutrišnjega dne: SmartMOVE: Pametne rešitve za trajnostno mobilnost in SMAPE: Izmenjava akcijskih načrtov somobilnosti*. Skozi zabaven izziv si boste lahko priigrali lepe in uporabne izdelke, na voljo pa bo tudi e-kolo, da se prepričate, kako zelo udobno vožnjo omogoča!

Vljudno vabljeni!