O-STA

Odprte prijave za Seeds for the Future 2023 Slovenija

Huaweiev program za razvoj tehnoloških talentov, bodočih digitalnih, IKT-strokovnjakov in voditeljev

Ljubljana, 10. oktober 2023 - Huawei bo med 6. in 13. novembrom 2023 v Sloveniji že četrto leto zapored organiziral program za mlade talente Seeds for the Future. Glavni cilj je izboljšati digitalne veščine mladih, jih vključiti v sodobno digitalno okolje ter jih navdihniti za IKT področje. K prijavi v brezplačni spletni program vabljeni študenti in študentke iz slovenskih fakultet. Prijave se zaključijo 30. oktobra.

Panoga informacijsko-komunikacijske tehnologije se hitro razvija, vzporedno pa se spreminjajo tudi poslovni modeli in potrebe uporabnikov. Povpraševanje po tehničnih talentih je veliko, saj so nujno potrebni za digitalno preobrazbo družbe in gospodarstva. Vendar pa je v številnih državah opazen velik razkorak med tem, kar se mladi učijo in veščinami, ki so nujno potrebne v resničnem svetu.

Da bi zapolnili vrzel med teorijo in prakso ter med mladimi v Sloveniji spodbudili razvoj tehnoloških talentov, Huawei organizira program Seeds for the Future. V okviru 8-dnevnega spletnega programa želijo navdihniti lokalne talente, izboljšati izmenjavo znanja, spodbujati večje razumevanje in zanimanje za sektor informacijsko-komunikacijske tehnologije ter okrepiti sodelovanje v digitalni skupnosti.

Nedavno je bilo objavljeno Poročilo o digitalnem desetletju 2023 v katerem Evropska komisija Sloveniji priporoča zvišanje ravni osnovnih in naprednih digitalnih spretnosti, krepitev prepoznavanja potreb na trgu dela in dodatne ukrepe na področju izpopolnjevanja in usposabljanja.

Gordana Kisilak, nacionalna koordinatorka programa Seeds for The Future za Slovenijo je poudarila, da mladi za svoj razvoj in napredek potrebujejo ambiciozno okolje, ki jih aktivno vključuje v iskanje inovativnih tehnoloških rešitev. "Za našo digitalno prihodnost je ključnega pomena, da inovativnost in mlade talente spodbujamo sočasno. V okviru programa Seeds for the Future smo vzpostavili dolgoročen sistem prepoznavanja in razvijanja talentov, ki jih tako v Sloveniji kot tudi drugod brez dvoma ne primanjkuje. Letos bomo program v Sloveniji izvedli že četrtič. Pomembno je, da mladim talentom damo priložnost in spodbujamo na poti strokovnega razvoja. Vsi udeleženci, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat, najboljše iz letošnje generacije pa bomo peljali tudi na študijski izlet na Kitajsko."

Globalni natečaj Tech4Good

Dodatna motivacija za sodelovanje v programu Seeds for The Future je tudi sodelovanje v globalnem natečaju Tech4Good, kjer se pomerijo ekipe iz celega sveta. Slovenska ekipa bo dobila tudi letos priložnost, da razvija svojo idejo v lastnem projektu Tech4Good s pomočjo mentorja. Najboljše tri ekipe na svetu pa se se bodo tudi letos potegovale za zagonska sredstva v višini 100.000 USD.

Prijave za študente in študentke se zaključijo 30. oktobra

Prijava je brezplačna. K prijavi so vabljeni študenti in študentke slovenskih fakultet, ki jih teme programa zanimajo. Za prijavo je potrebno priložiti življenjepis, potrdila o akademskih dosežkih in motivacijsko pismo ali predstavitveni video dolžine 3 minut. 8-dnevni program bo potekal preko spleta v dopoldanskem času med 6. in 13. novembrom 2023 (3-4 ure na dan).

Za več informacij o programu v Sloveniji in pošiljanje prijav se lahko obrnete na huaweislovenia@huawei.com s pripisom Seeds for The Future.

Več o programu Seeds for the Future pa je na voljo na uradni spletni strani https://www.huawei.com/minisite/seeds-for-the-future/program.html

Zgovorna je tudi statistika. Globalni program Seeds for the Future sicer od leta 2008 vključuje več kot 15.000 študentov iz več kot 140 držav in regij. V Sloveniji je bil prvič organiziran leta 2020. Udeleženci pa potrjujejo, da je bila že udeležba v omenjenem programu pomemben mejnik v njihovem razvoju in razmišljanju.

Udeleženci o programu

"Sodelovanje v programu Seeds for the Future 2022 je bila odlična izkušnja. Program ponuja širok spekter priložnosti. Delitev znanja z uporabo novih, inovativnih učnih metod je bila zame ena najpomembnejših. Pridobila sem nova znanja na področjih trendovskih tem, kot so 5G, umetna inteligenca, računalništvo v oblaku in kibernetska varnost. Skozi program smo imeli tudi priložnost spoznati strokovnjake z različnih področij, se naučiti razvijati in predstaviti tehnološko podprt poslovni načrt. Imela sem tudi priložnost izboljšati svoje vodstvene sposobnosti med tekmovanjem Tech4Good." (Simona, generacija 2022)

"Izkušnja je bila odlična. Udeleženci smo usvojili vrsto različnih znanj, ki jih je na fakulteti težko pridobiti, predvsem s področja mobilnih omrežij 5G in umetne inteligence. Globlje smo spoznali tudi podjetje Huawei in dobili vpogled, kje vse je prisoten Huawei in kaj razvija. Velika dodana vrednost je tudi projektno delo, saj ni boljšega občutka, ko lahko pridobljeno znanje tudi uporabiš. Vsekakor podpiram vključevanje podjetij v izobraževalni sistem." (Urban, generacija 2022)

- Konec -

O programu Seeds for the future

Seeds for the Future je globalni program za mlade tehnološke talente, ki je od leta 2008 vključeval udeležence iz več kot 140 držav in regij. V Sloveniji je bil prvič organiziran leta 2020. Študenti in študentke se v programu usposabljajo na področjih tehnologije 5G, umetne inteligence, kibernetske varnosti, v okviru programa pa spoznavajo tudi teorije vodenja in kitajsko kulturo. Program vključuje tudi interaktivno delo, obisk spletnega razstavnega prostora in delo v mednarodni skupini. Vsi, ki uspešno zaključijo program pridobijo certifikat, nagrado za udeležbo ter priložnost, da se vključijo v globalni Seeds for the Future klub (alumni), ki jim ponuja nadaljnje vsebine in možnost globalnega mreženja.

O Huaweiu

Huawei, ki je bil ustanovljen leta 1987, je vodilni svetovni ponudnik informacijske in komunikacijske tehnološke (ICT) infrastrukture ter pametnih naprav. Imamo približno 197 tisoč zaposlenih in delujemo v več kot 170 državah in regijah ter služimo več kot trem milijardam ljudi po vsem svetu.

Naša vizija in poslanstvo je vsem ljudem, tako doma kot v organizacijah, omogočiti digitalno izkušnjo, da bi ustvarili popolnoma povezan in pameten svet. V ta namen bomo spodbujali vseprisotno povezljivost in spodbujali enak dostop do omrežij, omogočili storitve v oblaku in umetno inteligenco po vsem svetu, da zagotovimo vrhunsko računalniško moč, kjer je potrebno, zgradili digitalne platforme za pomoč vsem panogam in organizacijam, da postanejo bolj gibčne, učinkovitejše in dinamične, na novo opredelili uporabniško izkušnjo z umetno inteligenco in jo prilagodili ljudem v vseh pogledih, ne glede na to, ali so doma, v pisarni ali na poti.

Za več informacij obiščite Huawei na spletnem mestu www.huawei.com ali nam sledite na:

https://www.linkedin.com/company/seedsforthefuture

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei