O-STA

Predsednica Državnega zbora je sprejela predstavnice Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana

Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič je 10. oktobra 2023, sprejela predstavnice Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana. Sprejema so se udeležile sodelavke Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana Laura Perko, Edita Hasanović, Daliborka Vudrag, Simona Enci, Liljana Stojanović skupaj z direktorico Liljano Batič Dernovšek.

Sogovornice so predsednici Državnega zbora predstavile dejavnosti zavoda in jo seznanile z uspešnimi praksami, prepoznanimi v tujini, med drugim s celostnim pristopom, ki vključuje izbrane zdravstvene storitve na domu. Opozorile so na kronično pomanjkanje socialnih oskrbovalcev, saj se potrebe zaradi demografskih sprememb, dolgožive družbe in ugodnejših delovnih pogojev v drugih sektorjih, povečujejo, in na potrebno sistemsko ureditev ustreznega plačila socialnih oskrbovalcev.

Predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič je dejala, da je potrebno, da je naša družba vključujoča in se zavzela za krepitev prepoznavnosti poslanstva, ki ga opravljajo socialni oskrbovalci. Predsednica Državnega zbora bo v okviru svojih pristojnosti opozarjala na nujnost ustreznih strukturnih rešitev za področje socialne oskrbe.

Foto: Matija Sušnik