O-STA

Krompirjeve počitnice v idiličnem Medžimurju

Zdravilna termomineralna voda v bazenskem kompleksu Temple of Life (foto Terme Sveti Martin)
Otroci se lahko zabavajo na napihljivem gradu v igralnici hotela (foto Terme Sveti Martin)
Poživite svoje telo z vadbo joge (foto Terme Sveti Martin)
Slastna bučna kremna juha (foto Terme Sveti Martin)

Jeseni narava prehaja v počasnejši ritem in nas vabi k umirjanju, počitku in poglabljanju vase. To je pravi čas za odmik od hitrega vsakdana, za sprehode v naravi, poslušanje šumenja listja pod nogami in uživanje v skodelici čaja. Okusi buč, gob, kostanja, jabolk in grozdja vabijo v kuhinjo k pripravi zdravih jedi in tradicionalnih sladic. Bližajo se krompirjeve počitnice, ki so lepa priložnost za romantičen izlet v dvoje, vikend oddih s prijatelji ali zabavno družinsko doživetje. Naj bo jesen priložnost za načrtovanje naslednjih podvigov in kvalitetno preživljanje časa z najdražjimi.

Doživetja za vso družino v neokrnjeni naravi Medžimurja

Ena od destinacij za popolno sprostitev, uživanje v kulinariki in obisk naravnih znamenitosti je pokrajina Medžimurje na severu Hrvaške. Sredi neokrnjene narave, gričev z vinogradi in prostranih gozdov ležijo Terme Sveti Martin z bogato tradicijo zdraviliškega turizma in zdravilno termomineralno vodo. Otroci lahko med počitnicami uživajo na notranjem bazenu Temple of Life, medtem ko se odrasli lahko sproščajo v Wellness oazi. Na sončen dan se lahko podate na raziskovanje okolice s turističnim vlakcem ter obiščete farmo navihanih jelenov in Mlin na Muri. V primeru dežja se otroci lahko zabavajo na napihljivem gradu v igralnici in se udeležijo animacijskega programa z maskotama Martijem in Martino.

Iskanje ravnovesja telesa in duha

Pri hitrem tempu življenja in obilici obveznosti je ključno, da prisluhnete svojemu telesu in s pravo mero vadbe, zdrave prehrane in počitka okrepite imunski sistem za prihajajoče hladne mesece. Za uravnovešanje telesa in duha so v medžimurskih termah razvili inovativen Healthness koncept, ki vključuje kombinacijo aktivnega počitka, dobrega počutja in ozaveščanja lastnega zdravja. Poživite svoje telo z vadbo joge ter umirite misli z mindfulness meditacijo in detox dihalnimi vajami.

Recept: Okusna bučna juha za jesenske dni

Veliko vlogo pri dobrem počutju igra zdrava uravnotežena prehrana, sestavljena iz sezonskih sestavin. Odlična jed za hladne jesenske dni so zelenjavne juhe, bogate z antioksidanti in vlakninami, ki jih lahko prilagodite svojemu okusu. V restavracijah Term Sveti Martin veliko pozornosti namenjajo sodelovanju z lokalnimi pridelovalci in pripravi ekoloških obrokov. Spodaj delimo recept za bučno kremno juho, ki jo lahko pripravite kot predjed ali samostojno jed.

Recept za bučno kremno juho

Sestavine: oljčno olje, rdeča čebula, 150 g maslene buče, 0,5 dcl smetane za kuhanje, bučna semena, bučno olje, sol, mleta paprika.

Priprava: Na oljčnem olju popražite čebulo, dodate na kocke narezano bučo, začinite, prelijte z vodo in kuhajte do mehkega. Vsebino premešajte in dodajte smetano za kuhanje ter po potrebi dodatno začinite. Ob serviranju po vrhu potresite sesekljana bučna semena in pokapajte z bučnim oljem.

Priznanja za inovativen pristop k turizmu

Terme Sveti Martin se s svojim sodobnim pristopom uvrščajo med vodilne turistične destinacije na severu Hrvaške, kar potrjuje nedavni prejem nagrade BalkanSpa Summit za najboljšo inovacijo na področju terapevtskega spa programa. "Želja, da tako gostje, kot tudi zaposleni, spremenijo svoj življenjski slog, je rdeča nit našega poslovanja in ustvarjanja inovacij. Nagrada dokazuje, da smo vrhunska destinacija s kakovostnimi storitvami in programi, pri čemer si prizadevamo skrbeti za okolje, trajnost in lokalno skupnost. Predstavljamo primer dobre prakse, z veseljem pa svoje znanje prenašamo tudi na druge," je povedala direktorica term Nuša Korotaj. Pred kratkim so prejeli tudi nagrado BIG SEE Tourism Design Award za oblikovanje spletne strani, pri kateri sta za kreativo in oblikovanje poskrbela podjetje Rajketing in Borut Kajbič, za spletno postavitev podjetje Spectro, za fotografije in video posnetke pa Mitja Božič, Vid Rotar in Maja Danica Pečanić. Obiskovalcem spletišča so želeli ponuditi umirjeno digitalno vsebino brez vsiljive prodajne komunikacije za sproščeno iskanje informacij in postopek rezervacije.