O-STA

Dolby Digital 5.1 in Dolby TrueHD omogočata najboljši prostorski zvok za PLAYSTATION(R) 3

SAN FRANCISCO, ZDA - (BUSINESS WIRE) 22 september 2006 - Podjetje Dolby Laboratories, Inc. (NYSE:DLB) je danes sporočilo, da bo računalniški sistem PLAYSTATION(R) proizvajalca Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) podpiral prostorski zvok Dolby(R) Digital 5.1 za zabavne vsebine naslednje generacije, vključno z igrami in filmi v formatu Blu-ray Disc.

PLAYSTATION 3 bo omogočal interaktiven prostorski zvok Dolby Digital 5.1 za igre in Dolby Digital ter Dolby TrueHD za dekodiranje do 7.1 kanalov ob predvajanju filmov na nosilcih Blu-ray.

Ta zmogljiva kombinacija tehnologij Dolby bo uporabnikom omogočila uživanje ob filmih in igrah z nudenjem diskretnega večkanalnega prostorskega zvoka na več deset milijonih avdio/video sprejemnikih in sistemih za domači kino po celotnem svetu, ki so opremljeni s tehnologijo Dolby.

Predstavitev PLAYSTATION 3 pomeni naslednje poglavje pri igrah in zabavi, je dejal Izumi Kawanishi, podpredsednik oddelka za razvoj programske opreme pri SCEI. "Dolby TrueHD in Dolby Digital 5.1 dopolnjujeta velikanske inovacije, ki jih ponuja PLAYSTATION 3, ki tudi omogoča najboljše doživetje zabave v visoki ločljivosti.

V dobi visoke ločljivosti morajo igre izgledati in zveneti bolje kot kadarkoli prej, je povedal John Griffin, direktor trženja za igre pri Dolby Laboratories.Dolby TrueHD in Dolby Digital 5.1 bosta igram in filmom dodala novo raven čustev in realizma. Mislimo, da bodo ljudje osupli, ko bodo svoj PLAYSTATION 3 povezali z avdio/video sprejemnikom ali sistemom za domači kino.

Dostopnost

Dolby Digital 5.1 prostorski zvok in Dolby TrueHD bosta podprta v PLAYSTATION 3, ki bo na Japonskem na voljo od 11. novembra 2006 in v Severni Ameriki od 17. novembra 2006. Za več informacij obiščite www.dolby.com/games.

O Dolby Laboratories

Dolby Laboratories (NYSE:DLB) razvija in trži izdelke ter tehnologije namenjene bolj realistični in vključujoči zabavi. Dolby je že štiri desetletja v ospredju doseganja visoko kakovostnega in prostorskega zvoka v kinih, pri predvajanjih, v domačih avdio sistemih, avtomobilih, na DVD-jih, slušalkah, pri igrah, televizijah in osebnih računalnikih.Podjetje, s sedežem v San Franciscu ter evropskim sedežem v Angliji, ima pisarne za sodelovanje z industrijo zabave v New Yorku in Los Angelesu in licenčne pisarne za sodelovanje v Londonu, Šanghaju, Pekingu, Hong Kongu in Tokiu. Za več informacij o Dolby Laboratories ali Dolby tehnologijah obiščite www.dolby.com.

Določene izjave v tem sporočilu za javnost, vključno z izjavami o delovanju, zmogljivostih, vplivu in koristih Dolby Digital and Dolby TrueHD tehnologij, pričakovane ali potencialne koristi, ki bi jih ti izdelki lahko pomenili za Dolby stranke ter časovnica in dostopnost PLAYSTATION 3, se klasificirajo kot napovedne izjav. Te izjave so podvržene tveganjem in negotovostim. Ta tveganja in negotovosti, ki bi lahko povzročila bistveno odstopanje dejanskih rezultatov od napovednih izjav, brez omejitev vsebujejo: Tveganje, da Dolby Digital in Dolby TrueHD ne bosta dosegla svojih pričakovanih zmogljivosti; tveganja povezana s tržno popularnostjo in uporabo tehnologij za prostorski zvok v video igrah, video igralnih konzolah in izdelkih v formatu Blu-Ray; konkurenco na področju zvočnih tehnologij v teh izdelkih; hitre spremembe v tehnologijah prostorskega zvoka za te izdelke; razvoj industrijskih standardov za zvočne tehnologije v teh izdelkih in možnost, da se tehnologije Dolby klasificirajo kot industrijski standard v teh izdelkih; in ostala tveganja, podrobno opisana v poročilih podjetja Dolby Agenciji za vrednostne papirje (Securities and Exchange Commission), vključno s tveganji, ki so določena v delu poročila naslovljenem Dejavniki tveganja v letnem poročilu Dolby na obrazcu 10-K ter v najnovejšem četrtletnem poročilu na obrazcu 10-Q. Dolby ne prevzema nikakršne odgovornosti za javno posodabljanje informacij, ki jih vsebujejo napovedne izjave, zaradi novo dostopnih informacij, dogodkov v prihodnosti ali kakršnihkoli drugih dogodkov.

Dolby in dvojni D simbol sta registrirani blagovni znamki Dolby Laboratories. PLAYSTATION je registrirana blagovna znamka Sony Computer Entertainment Inc. S06/17552 DLB-G

KONTAKT:

Dolby Laboratories

Sean Durkin, 415-645-5176

sdurk@dolby.com

or

Bite Communications

Shoshana Deutschkron, 415-365-0394

Shoshana.deutschkron@bitepr.com