O-STA

Podjetji Dolby 3D in Barco v ospredju svetovne premiere filma Avantar

Glavno prizorišče premiere bo kino Empire Leicester Square

LONDON--(BUSINESS WIRE)-- Podjetji Dolby Laboratories, Inc. (na newyorški borzi NYSE:DLB) in Barco (na evropski borzi Euronext Brussels:BAR) sta 10. decembra sporočili, da bo svetovna premiera filma Avatar režiserja Jamesa Camerona v tehnologiji Dolby® 3D za velika platna v četrtek 10. decembra v londonskem kinu Empire Leicester Square. Več kot 1300 povabljenih gostov bo napolnilo kino Empire Leicester Square, ki bo kot vodilni kino ponudnik predvajal to težko pričakovano premiero.

"Empire Leicester Square se ponaša z enim največjih platen v Združenem kraljestvu, zato se svetovne premiere redno odvijajo prav tu," je dejal Julian Pinn, razvojni direktor podjetja Dolby Laboratories iz oddelka za proizvodne storitve. "Avatar obljublja vrhunske 3D posebne učinke gledalcem po vsem svetu. Da bi zagotovili, da bo prav vsak gledalec v Empire Leicester Squaru doživel vrhunsko 3D dogodivščino, je skupina Dolby za proizvodne storitve sodelovala s podjetji Barco, Empire in Twentieth Century Fox® ter tako skušala doseči najboljšo kombinacijo jasnosti, ostrine podob in barvne točnosti, ki so potrebne za predvajanje tega spektakularnega novega filma tako, kot si ga je zamislil režiser James Cameron."

Da bi zadovoljili Cameronove visoke standarde za Avatarjevo premiero, sta se podjetji Dolby in Barco potrudili za rešitev, ki kar najbolj ustreza uporabniku. Sistem je sestavljen iz dveh sistemov Dolby 3D za velika platna in štirih ultra svetlih digitalnih kino projektorjev Barco DP-3000.

S pomočjo dvojne razporeditve projektorjev Barco za levi kot in dodatnih dveh projektorjev za desni kot vsak sistem omogoča tehnologijo Dolbyjevega 3D barvnega filtra. V kombinaciji z Dolbyjevimi lahkimi pasivnimi 3D očali - oblikovanimi za večkratno uporabo, kar bo znižalo stroške na gledalca - tehnologija podjetij Dolby in Barco poskrbi za nepozabno in hipnotično 3D izkušnjo tudi na največjih platnih.

Avatar želi kino navdušence popeljati na potovanje po spektakularnem svetu onstran domišljije, kjer se junak, ki ostaja skromen, odpravi na epsko pustolovščino ter se bori za obstanek tujega sveta, ki mu tako priraste k srcu, da postane njegov dom. Jamesu Cameronu, ki je dobil oskarja za film Titanic, se je zamisel o Avantarju porodila pred petnajstimi leti, ko tehnologija še ni dopuščala takšnih posebnih učinkov. Zdaj, po štirih letih produkcije, Avatar združuje akcijske prizore z vrhunskimi posebnimi učinki, ki zagotavljajo celovito 3D izkušnjo nove generacije, ki je ne boste zlahka pozabili.

"Avatar je eden od najbolj težko pričakovanih filmov leta," je dejal Tim Sinnaeve, prodajni direktor za Evropo, Bližnji Vzhod in Afriko z oddelka za digitalni kino pri podjetju Barco. "Zelo smo veseli, da sodelujemo z Dolbyjem, da bi uresničili natančne zahteve Jamesa Camerona in tako zagotovili izjemno 3D projekcijo za vse, ki se bodo udeležili svetovne premiere v kinu Empire."

Če si želite ogledati Avatar različici Dolby 3D v kraju, ki je najbližje vam, obiščite spletno stran : www.dolby.com/consumer/motion_picture/ddcinemas/index.html

O podjetju Barco

Podjetje Barco je mednarodno tehnološko podjetje, ki oblikuje in razvija izdelke za digitalno vizualizacijo za številne izbrane strokovne trge. Podjetje ima lastne oddelke za prodajo in trženje, podporo kupcev, raziskave in razvoj ter proizvodnjo v Evropi, Severni Ameriki in Aziji (Pacifik). Podjetje Barco (na evropski borzi Euronext Brussles: BAR) je dejavno v več kot 90 državah, kjer zaposluje približno 3300 ljudi. Prihodki iz prodaje so leta 2008 znašali EUR 725 milijonov. Za več informacij obiščite www.barco.com.

O podjetju Dolby Laboratories

Podjetje Dolby Laboratories (na newyorški borz NYSE: DLB) je vodilni svetovni ponudnik tehnologij, ki so ključne za nepozabna doživetja v svetu zabave. Podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1965, je najbolj znano po kakovostnem avdio in surround zvoku. Dolby ustvarja inovacije, ki bogatijo filmske izkušnje v kinu, doma ali na poti. Več informacij najdete na www.dolby.com.

Napovedne izjave

Določene izjave v tem sporočilu za javnost, vključno z izjavami glede rezultatov, lastnosti, zanesljivosti in zmogljivosti sistemov Dolby 3D, potencialnimi koristmi, ki naj bi jih od sistemov Dolby 3D imeli studiji, razstavljavci, filmski ustvarjalci in občinstvo ter glede pričakovanega sprejema sistemov Dolby 3D na trgu, so "napovedne izjave", ki so podvržene določenim tveganjem in negotovostim. Napovedne izjave temeljijo na trenutnih pričakovanjih vodstva. Naslednji pomembni dejavniki bi lahko pripeljali do tega, da se dejanski rezultati bistveno razlikujejo od pričakovanj izraženih v napovednih izjavah: tveganje, da se sistemi Dolby 3D ne odrežejo tako, kot je bilo pričakovano; tveganje povezano s prizadevanji za sprejemom na trgu digitalnega kina in 3D digitalnega kina na sploh ter povpraševanjem po teh uslugah, zlasti pa s sprejemom filmskih ustvarjalcev, studijev, post-produkcijskih hiš, kinematografov in občinstva in njihovem povpraševanju po sistemih Dolby 3D; konkurenčna tveganja glede digitalne in 3D tehnologije ter surround tonskega zapisa; hitre spremembe v tehničnih zahtevah zlasti glede ponovitev posnetka v kinematografih pa tudi glede tehnologij v svetu zabave nasploh; tveganja povezana z razvijajočimi se tehnologijami in izdelki, ki so zakonsko zaščiteni in temeljijo na "odprtih standardih"; tveganja povezana s splošnem stanjem filmske industrije in kinematografov; tveganja povezana z razvijanjem, ohranjanjem in krepitvijo odnosa z industrijskimi akterji ter drugimi tveganji, ki so natančneje opredeljena v datotekah in poročilih, ki jih je Dolby posredoval Komisiji za vrednostne papirje in menjave, vključno s tveganji navedenimi v poglavju "Dejavniki tveganja" v zadnjem letnem poročilu na obrazcu 10-Q ali 10-K. Podjetje ne prevzema nikakršne odgovornosti, da bo posodobilo katerokoli napovedno izjavo ali da bo dodajalo druge napovedne izjave glede na nove informacije ali dogodke.

Dolby in simbol dvojni D sta registrirani blagovni znamki podjetja Dolby Laboratories. Twentieth Century Fox je registrirana blagovna znamka korporacije Twentieth Century Fox Film Corporation. Oscar je registrirana blagovna znamka Ameriške filmske akademije. S09/22248 DLB-G

Kontakt:

Dolby Laboratories
Mark Price, 44-0-1793-842195
mark.price@dolby.com
ali
Barco n.v.
Sophie Hautekeete, 32-5636-8059
sophie.hautekeete@barco.com

Vir: Dolby Laboratories, Inc.

Izvirno sporočilo za javnost je dostopno na:
http://www.businesswire.com/news/home/20091210006144/en