O-STA

Dolby Theatre - prizorišče Oskarjev in svetovni oder za inovacije na področju zvoka

1. maj 2012 18:19 UTC

Dolby bo z novo zvočno tehnologijo Dolby Atmos predstavil prizorišče za inovacije v kultni hollywoodski znamenitosti

SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE) - Dolby Laboratories, Inc. (NYSE:DLB) je danes napovedal, da bo Dolby® Theatre™, slavna hollywoodska znamenitost poznana po svetu kot prizorišče podelitve nagrad Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti (Academy Awards®), postal svetovni center za predstavitve zvočnih inovacij na področju zabavne industrije. Dolby bo izboljšal zvočni sistem v dvorani v Hollywood & Highland Centru®, ki je v lasti CIM Group. Tako bo Dolby pripravil prizorišče za predstavitve svojih sedanjih in prihodnjih tehnologij, kot prvo pa bo v dvorani predstavil revolucionarno Dolby Atmos™ zvočno tehnologijo, ki je na trg prišla prejšnji teden.

FOTO!!!!!Umetniška upodobitev kina Dolby Theatre (Foto: Business Wire)

Dolby Theatre še poglablja Dolbyjevo predanost inovacijam in vlogi vodilnega ustvarjalca najbolj realističnih in vseobsegajočih izkušenj v zabavni industriji. Dolby bo v dvorano s 16.722 m² in 3.400 stoli za začetek namestil Dolby Atmos - prelomno avdio tehnologijo, ki omogoča najbolj naravno in življenjsko čutno izkušnjo. Podjetje bo Dolby Theatre nadgrajevalo z najnovejšimi tehnologijami, zaradi katerih bo zaželen gostitelj najbolj odmevnih svetovnih premier in drugih podobnih dogodkov.

"Dolby je svetovno znana znamka za ustvarjanje najboljših, najbolj življenjskih, zabavnih zvočnih izkušenj v kakršnemkoli okolju," je dejal Kevin Yeaman, predsednik in generalni direktor Dolby Laboratories. "Sodelovanje s CIM omogoča Dolby Theatru, da ne bo zgolj prizorišče Oskarjev, ampak tudi prizorišče za predstavitev Dolbyjevih inovacij v prihodnjih desetletjih."

Dolby je spremenil zabavno izkušnjo tako v kinih kot v dnevnih sobah in je poznan kot standard za zelo kvaliteten zvok. Danes lahko Dolbyevo tehnologijo najdemo v kinih, na blu-ray predvajalnikih, v video igrah, na DVD-jih, mobilnih medijih, digitalni televiziji, digitalnih kablih, v profesionalnih snemalnih studiih in satelitskih sistemih.

Zadnjih 34 let so bili filmi z Dolbyevo zvočno tehnologijo redno nominirani za Oskarje zaradi izjemne kvalitete zvoka. Dolby Theatre bo gostil tudi letne nagrade Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti.

"Dolby Laboratories imajo dolgo zgodovino v Hollywoodu in so pomembno prispevali k razvoju zabavne industrije. Podjetje je mednarodno priznana znamka in tehnološki inovator. Ponosni smo, da ga lahko pozdravimo kot našega partnerja v Dolby Theatre v Hollywood & Highland Centru," je rekel Shaul Kuba, soustanovitelj CIM Group.

Za novosti pri Dolby Laboratories in Dolby Theatre, spremljajte @Dolby na Twitterju in se pridružite Dolby Laboratories na Facebooku.

O podjetju Dolby Laboratories

Dolby Laboratories (NYSE:DLB) je vodilno podjetje na področju tehnologij, pomembnih za najboljše izkušnje v zabavni industriji. Dolby, ustanovljen leta 1965 in poznan po visoko kvalitetnem avdio in prostorskem zvoku tako v kinih kot doma in na prenosnih napravah, ustvarja inovacije, ki bogatijo zabavo v kinih, doma ali na poti. Za več informacij o Dolby Laboratories ali Dolbyevih tehnologijah obiščite www.dolby.com.

Dolby in dvojni-D simbol sta registrirani blagovni znamki Dolby Laboratories. "Academy Awards®" je registrirana blagovna in storitvena znamka Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti. Vse ostale blagovne znamke ostajajo v lasti svojih individualnih lastnikov. S12/25634 DLB-G

Fotografije/multimedijska galerija: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50260673&lang=en

Kontakti:

Dolby Laboratories
Sean Durkin, +1 415-645-5176
sean.durkin@dolby.com
ali
The OutCast Agency
+1 415-392-8282
dolby@theoutcastagency.com

Vir: Dolby Laboratories, Inc.

Smart Multimedia Gallery

Photo

Umetniška upodobitev kina Dolby Theatre (Foto: Business Wire)

Video

Dolby B-Roll

Originalno sporočilo za javnost si lahko ogledate na:
http://www.businesswire.com/news/home/20120501006853/en