O-STA

Microsoft je izbral Dolby za ustvarjanje vseobsegajočih zabavnih izkušenj za tablice in računalnike z Windows 8

3. maj 2012 20:05 UTC

Dolby Digital Plus skrbi za visoko kvaliteten zvok v vse večjem svetu zabavnih in HD naprav

SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE) - Dolby Laboratories, Inc. (NYSE:DLB) je danes sporočil, da je Microsoft® izbral Dolby® Digital Plus za ustvarjanje najbolj realističnih in vseobsegajočih avdio izkušenj za operacijski sistem Windows® 8 na tablicah in osebnih računalnikih. Dodatek Dolby Digital Plus omogoča predvajanje vsebin z vgrajenimi Dolbyevimi zapisi na vse večjem številu naprav. To potrjuje odločilno vlogo, ki jo Dolby Digital Plus igra v svetu visoko kvalitetnega zvoka za internetne zabavne vsebine in osebne medijske programe.

"Dolbyjev cilj je poskrbeti za kar najboljšo zabavno izkušnjo, ko gre za vsebine, naložene preko oddajnikov, širokopasovnih ali brezžičnih omrežij," je dejal Ramzi Haidamus, izvršni podpredsednik, odgovoren za prodajo in trženje pri Dolbyu. "Zadovoljni smo, da lahko z Microsoftom sodelujemo pri zadovoljevanju vse večjega povpraševanja po HD vsebinah, ki so na voljo v široki ponudbi storitev in naprav. Ker bo Dolby Digital Plus široko dosegljiv na Windows 8, bo lahko več ljudi kadarkoli, kjerkoli in na katerikoli napravi uživalo v filmskem zvoku."

"Z neverjetno rastjo internetnih vsebin za nalaganje in pretočnih vsebin, še posebej video vsebin, ta dogovor zagotavlja odlično avdio izkušnjo tistim uporabnikom, ki si želijo naložiti ali na internetu pogledati televizijske oddaje in filme, ki vsebujejo Dolby Digital Plus," je dodal Tami Reller, finančni in tržni direktor pri Windows in Windows Live, Microsoft. "Dodatno bodo tudi vsi njihovi obstoječi in prihodnji domači posnetki narejeni z Dolby Digital Plus avdiom odlično delovali na Windows 8 naravnost iz trgovine."

Dolby Digital Plus, ki je vključen v več kot 640 milijonov naprav, premika meje zabavnih izkušenj in je priznan kot standard za visoko kvaliteten zvok na velikem številu naprav kot so pametni telefoni, tablice, osebni računalniki, pametne televizije, Blu-ray Disc™ zgoščenke in igralne konzole.

Razvijalci bodo lahko ustvarjali kar najbolj vseobsegajoče izkušnje in filmski zvok z Windows 8 programskimi vmesniki ter namiznimi in Metro aplikacijami, vključno s tistimi, ki so bile razvite za procesorske arhitekture x86 in ARM. Dolby Digital Plus 5.1-kanalno dekodiranje in Dolby Digital dvokanalno kodiranje bo podprto na vseh osebnih računalnikih in tablicah, ki bodo narejeni za delovanje z Windows 8, Windows 8 Pro, in Windows RT.

O podjetju Dolby Laboratories

Dolby Laboratories (NYSE:DLB) je vodilno podjetje na področju tehnologij, pomembnih za najboljše izkušnje v zabavni industriji. Dolby, ustanovljen leta 1965 in poznan po visoko kvalitetnem zvoku, ustvarja inovacije, ki bogatijo zabavo v kinih, doma ali na poti. Za več informacij o Dolby Laboratories ali Dolbyjevih tehnologijah obiščite www.dolby.com.

Izjave o prihodnosti

Določene izjave v tem sporočilu za medije, vključno z izjavami o Dolbyjevih pričakovanjih glede vključevanja Dolby Digital Plus v operacijski sistem Microsoft Windows za tablice in osebne računalnike, vključevanja Dolbyjevih tehnologij v vse večje število naprav in široko ponudbo storitev, rasti naložljivih in pretočnih internetnih vsebin, razvojnih načrtov za kodiranje vsebin z Dolbyevimi vsebinami, ter koristi, ki bi lahko nastale zaradi teh pričakovanj, predstavljajo "izjave o prihodnosti", ki so podvržene tveganjem in negotovostim. Te izjave temeljijo na trenutnih pričakovanjih uprave, tako da se lahko dejanski rezultati zaradi določenih tveganj razlikujejo od napovedanih. Naslednji dejavniki lahko pomembno vplivajo na razliko med dejanskimi in napovedanim rezultati: tveganja, povezana s sprejemom operacijskih sistemov Windows med potrošniki; stopnjo s katero bodo originalni proizvajalci naprav (OEM) vključevali predvajanje optičnih diskov v naprave z Windows 8; trendi na trgih, kjer posluje Dolby, na primer na trgih DVD, Blu-ray Disc, mobilne telefonije, oddajanja, potrošniške elektronike, video iger in avtomobilov; cenovni pritiski; tveganja, povezana s premikom medijskih vsebin z diskov na internet; tveganja, povezana s sprejemom Dolbyjevih tehnologij med razvijalci; Dolbyeva sposobnost razvijanja, ohranjanja in poglabljanja odnosov z odločilnimi OEM v industriji; ter ostala tveganja, opisana v Dolbyjevih poročilih Komisiji za vrednostne papirje (SEC), vključno s tveganji, opisanimi v sekciji "Dejavniki tveganja" v Dolbyjevem zadnjem letnem poročilu na formularju 10-Q. Dolby ne sprejema odgovornosti za posodabljanje informacij v teh izjavah o prihodnosti, bodisi zaradi novih informacij, prihodnjih dogodkov ali zaradi katerih drugih dejavnikov.

Dolby in dvojni-D simbol sta registrirani blagovni znamki Dolby Laboratories. Microsoft in Windows sta registrirani blagovni znamki Microsoft Corporation v Združenih državah Amerike in/ali drugih državah. Blu-ray Disc je blagovna znamka Blu-ray Disc Association. S12/25644 DLB-G

Kontakti

Dolby Laboratories
Sean Durkin, +1 415-645-5176
sean.durkin@dolby.com

Vir: Dolby Laboratories, Inc.

Originalno izjavo za medije si lahko ogledate na:
http://www.businesswire.com/news/home/20120503005541/en