O-STA

Črni petek in odprtje božično-novoletnega sejma v Europarku

Črni petek je praznik nakupovanja, ki nastopi vsako leto po Dnevu zahvalnosti. Čeprav "Black Friday" izvira iz Združenih držav Amerike, se nad njim navdušujemo tudi v Sloveniji. To leto bo težko pričakovani praznik nakupovanja padel na petek, 24. novembra, nanj pa se že pripravljajo tudi v mariborskem Europarku. Obiskovalci se bodo sprehodili po praznično okrašenih nakupovalnih ulicah, kjer bodo lahko izkoristili številne ugodnosti tako v trgovinah kot lokalih. Prav tako bo ta petek zaživel tudi Europarkov božično-novoletni sejem.

Začetek predbožične nakupovalne sezone

Sezona prazničnega nakupovanja je tik pred vrati. V mariborskem Europarku so zato tudi letos ob prihajajočem črnem petku pripravili številne popuste in dodatne ugodnosti za obiskovalce. Med 9. in 22. uro bodo lahko obiskovalci izbirali med pestro ponudbo blagovnih znamk, ki sledijo evropskim in svetovnim trendom. Na ta dan bodo številne trgovine nudile popuste tudi na blago, ki običajno ni znižano. Z obiskom mariborskega Europarka lahko ta petek združite prijetno s koristnim in si priskrbite tisto, kar je že dolgo na vašem seznamu želja ter pri tem izkoristite popuste do -70 %. To je zagotovo odlična priložnost za nakupovanje po ugodnih cenah in obenem čas za druženje v prijetnem vzdušju, ki ga bodo pričarale praznično okrašene Europarkove nakupovalne ulice.

Bogata ponudba prazničnih daril butičnih ponudnikov

Bliža se praznični del leta, s tem pa tudi iskanje daril za najbližje. "Black Friday" sicer velja za začetek božično-novoletnih nakupov, ki bo letos v Europarku sovpadel z odprtjem božično-novoletnega sejma. Ta je namenjen vsem tistim, ki bi ob nakupovanju daril radi podprli lokalne ustvarjalce in ponudnike. Na stojnicah v Europarku boste poleg toplih zimskih oblačil, lesenih, keramičnih in medenih izdelkov, kristalov in mineralov, igrač, domačih dobrot, kozmetike, našli tudi božična drevesca ter unikatne izdelke iz Šrilanke in Peruja. Na sejmu vam bodo prodajalci z veseljem predstavili svoje izdelke in med nakupovanjem rade volje tudi svetovali.

Humanitarni koncert Otroci otrokom

V mariborskem Europarku se bo ta petek med 17. in 19. uro odvil tudi dobrodelni koncert Otroci otrokom Večgeneracijskega centra Maribor, s katerim želijo pomagati trem družinam v stiski. Na koncertu bodo nastopali Slavc L. Kovačič (Spidi) in mladi pevski talenti, družina Novak, ki bo pela in plesala balet, otroci Vrtca Ivana Glinška s plesno točko, koncert v živo pa bo imel Parni Valjar - Parni Valjak Real Tribute. Prireditev bosta vodila terapevt in lutkar Aleksander Onišak ter Žiga iz Večgeneracijskega centra Maribor.

Obisk Mačka Reksija in plesno glasbeni program

V soboto, 25. novembra, bo med 10. in 12. uro v Europarku prav tako zelo zabavno. Tokrat na osrednji prireditveni prostor vabita Turistična agencija Relax in Maček Reksi, ki skupaj pripravljata zanimivo nagradno igro za obiskovalce. Najmlajše bo obiskal tudi Maček Reksi, ki bo s svojimi prijatelji poskrbel za plesno-glasbeni program.

Za več informacij obiščite Europarkovo spletno stran in sledite družbenim omrežjem Facebook, Instagram in TikTok.