O-STA

V petek bo Velenje praznično zažarelo

Foto

20 metrov visoka novoletna jelka na Titovem trgu bo v soju prazničnih luči zažarela ta petek, 1. decembra, ob 18. uri. Ob vstopu v praznični čas bo občanke in občane nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, za nepozaben začetek prazničnega vzdušja pa bo poskrbela zasedba Pop Delux band. Praznična razsvetljava, ki bo gorela predvidoma do 14. januarja, se bo prižgala vsak večer ob mraku in bo svetila do 6. ure zjutraj.

Velenje bo okrašeno z elementi na uličnih svetilkah, svetlobnimi trakovi na drevesih in samostojnimi elementi v mestnem središču. S praznično razsvetljavo v mestnem središču bodo ponovno zažarele tudi priljubljene sprehajalne lokacije, in sicer Vista - park z razgledom, prenovljen trg v Starem Velenju in Goriška cesta. S svetlobnimi skulpturami bosta okrašeni tudi dve krožišči, in sicer pod Velenjskim gradom in pri Sončnem parku. Poleg lučk bodo mesto krasila tri velika srca, ki smo jih prvič postavili lani. Prav tako bomo postavili 40 vlončenih navadnih smrek in 20 vlončenih kavkaških jelk. Po praznikih bomo 10 kavkaških jelk posadili na zelenice po mestu, ostale pa vrnili dobavitelju za zasaditev v naravo.

Za novoletno razsvetljavo in okrasitev, ki bo gorela do 14. januarja 2024, smo letos namenili 60 tisoč evrov.

V Velenju se vsako leto odločimo za dogodek ob prižigu lučk in praznično razsvetljavo, saj menimo, da je prav, da v prazničnem čas mesto tudi praznično okrasimo in z dogodki soustvarimo praznično vzdušje. Pri izbiri programa in okrasitve pa se odločamo trajnostno, zeleno in ekološko ter varčno.

Praznični projekt Čarobni december 2023 bo v Velenju potekal ves december. O programu smo že obveščali, najnovejši program pa si lahko ogledate tukaj: Čarobni december - Festival Velenje (festival-velenje.si)

Prijazen pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje