O-STA

Advent v Opatiji: božična pravljica ob morju

Advent v Opatiji: božična pravljica ob morju

Opatija se v zimskem času spremeni v pravo pravljično deželo. Z bleščečimi lučkami, ki krasijo mestne ulice in parke, ter mamljivim vonjem po okusnih prazničnih jedeh, ki vabijo na vsakem koraku, to hrvaško obmorsko mesto predstavlja popolno destinacijo za ustvarjanje nepozabnih trenutkov. S svojim čarobnim adventom je osvojilo številna srca, turistični portal European Best Destination je Opatijo v kategoriji najlepših božičnih luči razglasil tudi za eno najlepše okrašenih adventnih mest v Evropi. Orjaški hrestači v rdečih oblačilih, zvoki božičnih pesmi, drsališče ob morju, številne razstave ter glasbeni nastopi - vse to uvršča Opatijo med tiste destinacije, ki jih je tudi v zimskem delu leta vredno obiskati. Letošnja adventna zgodba v Opatiji se bo začela pisati 1. decembra, praznično vzdušje pa trajalo vse do 7. januarja naslednje leto.

Praznično čarovnijo lahko občutite v vsakem kotičku mesta

Opatija že od nekdaj velja za eno izmed priljubljenih evropskih letovišč, od decembra do januarja pa s svojo božično-novoletno podobo zna očarati marsikaterega obiskovalca. Kot vsako leto so tudi za letošnje prihajajoče praznike pripravili veliko dogajanja. V Umetniškem paviljonu Juraj Šporer, ki se bo v veselem decembru prelevil v s svetlobnimi efekti in instalacijami okrašeno lokacijo, si boste lahko ogledali številne glasbene nastope. Tam se bo možno pogreti tudi s kuhanim vinom ali toplim čajem, prav tako bodo lahko obiskovalci preizkusili številne slastne praznične dobrote. Osrednja točka adventne Opatije bo drsališče v Letnem gledališču, ki poleg različnega programa za otroke ponuja tudi šolo drsanja. V božičnem vzdušju lahko po tem, ko odložite drsalke, uživate še v rustikalnih hiškah, v katerih bodo ponujali kuhano vino in klobase. Prazničnega vzdušja zagotovo ne bo manjkalo.

Za lažjo predstavo, kako bo videti čarobni advent v Opatiji, se lahko odpravite tudi na virtualni sprehod po okrašenem mestu.

Izkusite posebno kulinarično doživetje

Številni božični programi bodo potekali tudi v opatijskih hotelih, restavracijah in kavarnah. V Café Strauss v Hotelu Palace Bellevue, ki s svojim dunajskim pridihom velja za eno izmed najbolj priljubljenih kavarn v Opatiji, v času adventa pripravljajo prav posebno ponudbo. Gostje bodo lahko poskusili Teto Sarmo, Trdelnik in Grašnjace, tradicionalno sladico iz mesta Rukavac. Posebno kulinarično doživetje pa bo tudi v kavarni Café Imperial v Heritage Hotel Imperial. Na terasi te znamenite kavarne bodo gostje poleg glasbe v živo lahko uživali v ponudbi Imperial X-Mas s praznično hrano in pijačo. V veselem decembru morate tukaj zagotovo poskusiti Bianco Burger (ocvrta polenovka s panko drobtinami), domače fritule z omako in raznovrstne zimske koktajle. Prav tako bodo v obeh kavarnah 24., 25. in 26. decembra potekale delavnice za otroke. Na njih bodo najmlajši izdelovali okraske za jelko, lahko se bodo fotografirali z Božičkom in Škratom, se pozabavali v božičnem disku in sodelovali v prav posebni, praznično obarvani nagradni igri - tomboli. V obeh kavarnah bodo na voljo tudi praznično dekorirani kotički, zato si le vzemite čas za kakšno fotografijo in tako poskrbite, da vam bo letošnji advent za vedno ostal v spominu.

Bogata praznična ponudba tudi v opatijskih hotelih

Za popoln advent ob morju ne smete zamuditi niti posebne ponudbe, ki jo za božični čas pripravljajo v številnih hotelih, tudi v Liburnia Hotels & Villas. V Hotelu Ambasador, ki ima pet zvezdic in se ponaša z osupljivim dizajnom, prostornimi in luksuzno opremljenimi sobami ter suitami, modernimi konferenčnimi prostori, vrhunskimi restavracijami in lounge barom ter avtentično wellness izkušnjo, lahko gosti izkusijo lokalno tradicijo v kombinaciji z vrhunskim evropskim luksuzom. Če iščete pravo romantično doživetje, ga boste zagotovo našli v Hotelu Palace Bellevue. Gre veličasten hotel, zgrajen v 19. stoletju, ki stoji v samem središču mesta. Medtem ko se bohoti nad glavno opatijsko ulico, izžareva v svojem slogu in eleganci, svojim gostom pa ponuja razvajanje, ki ga ne boste našli nikjer drugje. Hotel Istra velja za najboljši hotel s tremi zvezdicami na Hrvaškem in je zaradi svoje lege popolna izbira za vse tiste, ki obožujete prekrasne poglede na morje, želite biti v središču dogajanja, a si hkrati želite tudi miru in zasebnosti. Zahvaljujoč mnogim športnim aktivnostim in ponudbi fit zajtrkov ter večerij pa je ta hotel idealen za vse aktivne posameznike, pare in družine.

Izkoristite priložnost in postanite tudi vi del opatijske adventne pravljice!