O-STA

Air France potnike poslovnega razreda razvaja z novo gurmansko ponudbo

Družba Air France potnikom poslovnega razreda, ki potujejo na kratkih razdaljah, od 1. februarja ponuja novo gostinsko ponudbo. Pripravili so jo v sodelovanju s priznanim kuharskim mojstrom družbe Servair Françoisem Adamskim, prestižnim kuharskim tekmovanjem Bocuse d'Or in tekmovanjem kuharskih rokodelcev Meilleur Ouvrier de France.

Na voljo različni meniji

Letalski prevoznik Air France svojim potnikom čez dan ponuja različne menije. Na letih z odhodom pred 10. uro je potnikom v poslovnem razredu na voljo zajtrk, ki vključuje sendviče z nadevi po izbiri, kot sta dimljen losos in kremni sir s koprom na belem kruhu, na koncu pa se lahko posladkajo še s pecivom. Po 10. uri lahko potniki poskusijo nove, edinstvene gurmanske sendviče s "podpisom" chefa, kot je piščanec z dimljeno papriko in pehtranovo zelenjavo na polnozrnatem kruhu ter si privoščijo tipično francosko sladico. Izbirajo lahko med calisson, cannelé ali tropézienne. Kuharski mojster François Adamski je ustvaril okusne obroke, pri čemer je izbral lokalne in sezonske pridelke, meso, perutnino in mlečne izdelke francoskega porekla, sire z zaščiteno označbo porekla ter ribe iz trajnostnega ribolova - vse to v skladu s standardi podjetja.

Vsak mesec nova ponudba

Ponudba izdelkov, ki se bo spreminjala vsak mesec, je predstavljena v elegantnem pakiranju. Prav tako hrano spremljajo skrbno izbrana vina in šampanjci, ki so servirani v kozarcih, potniki pa imajo na izbiro tudi vrsto toplih in hladnih pijač. Letalska družba Air France je zavezana k odgovornemu gostinstvu, zato embalažo in odpadno hrano razvrstijo že na krovu. Pri družbi Air France in ob podpori podjetja Servair so embalaže v procesu predelave tudi predmet metanizacije. To je naravni biološki proces, pri katerem se organske snovi razgradijo, z namenom da se reciklirajo v energijo.

Z novo ponudbo družba Air France nadaljuje svojo pot navzgor ter na ta način spodbuja vrhunsko francosko kulinariko in jo hkrati predstavlja svetu. Več informacij si lahko preberete tudi na tej povezavi.