O-STA

V Europarku s Karnevalom beneških mask pregnali letošnjo zimo

Preteklo soboto so pustna rajanja potekala po številnih krajih Slovenije, še posebej veselo je bilo v Europarku Maribor. Na pustno soboto se je namreč na največji nakupovalni destinaciji severovzhodne Slovenije odvil Karneval beneških mask, ki je obiskovalcem pričaral pravo pustno vzdušje. Na osrednjem prireditvenem prostoru se je predstavilo kar 12 atraktivnih in izvirnih beneških mask, ki so pred malimi in velikimi maškarami zaplesale tradicionalni ples. Obiskovalci so se lahko podrobneje spoznali z vsemi živopisnimi maskami, ki jih je sproti predstavljala voditeljica Natalija Bratkovič. Vsaka maska namreč v sebi nosi simboliko in vpliv nekega obdobja iz zgodovine. Po nastopu je sledil sprehod edinstvenih beneških mask po nakupovalnih ulicah Europarka, z njimi pa so se obiskovalci lahko tudi fotografirali. Na pustno soboto niso manjkali niti slastni pustni krofi.

Na torkovem pustovanju bo poplesaval Ribič Pepe

Pustna evforija in maškarada se bo v Europarku nadaljevala tudi na pustni torek, ki bo minil v znamenju dogajanja za otroke. Jutri, 13. februarja, ob 17. uri bo na osrednjem prireditvenem prostoru najmlajše obiskal Ribič Pepe, ki bo vse, ki bodo prišli na njegov nastop, očaral z risanjem in prepevanjem največjih otroških hitov zadnjih 20 let, ki jih je posnel skupaj s Čuki. Saj poznate pesmi Mi gremo pa na morje, Avtobus, Ko ko ko, Ta ta traktor, Mravljice ..., kajne? Po nastopu si bo Ribič Pepe vzel čas za fotografiranje z otroki. Obiskovalci pa se bodo lahko posladkali z brezplačnimi krofi.

Obiščite Valentinov sejem in razveselite boljšo polovico

Najbolj romantičen praznik v letu je pred vrati in mnogi že pridno razmišljajo, na kakšen način bi svoji boljši polovici pokazali, koliko jim pomeni. V pritličju Europarka Maribor lahko od danes pa vse do srede, 14. februarja, obiščete tradicionalni Europarkov Valentinov sejem, na katerem boste izbirali med pestro ponudbo unikatnih izdelkov, ki so jih razstavili lokalni ponudniki. Na voljo so medene, čokoladne in cimetove dobrote ter ročno izdelana darilca, kot so tekstilni, leseni, keramičnimi izdelki ter izdelki s kamenčki z ljubezenskimi motivi. V času sejma lahko zaljubljenci svojo ljubezen ovekovečite tudi v foto kotičku in si tako s profesionalno fotografijo pričarate lep spomin.

Za več informacij o ponudbi in dogajanju v Europarku obiščite spletno stran ter družabna omrežja Facebook, Instagram in TikTok.