O-STA

Baby Center je v pomlad zakorakal z novim katalogom Najbolj igriva izbira

Smoby
Smoby

Pripravljeni na pustolovščino?

Ljubljana, 25.03.2024 - Pomlad je tu in z njo nešteto priložnosti za družinske avanture na prostem. Poganjalci, skiroji, kolesa, akumulatorska vozila ali igrala za na domače dvorišče ... Igra vaših malčkov bo z njimi še bolj bogata, čas preživet na prostem pa še bolj zanimiv. Motorične spretnosti, raziskovanje okolice in igra s sovrstniki so le nekatere izmed prednosti, ki jih igra na prostem prinaša vašemu otroku. Čas, ki ga boste preživeli z njim ob vseh mejnikih, ki jih bo na novo usvajal, pa je neprecenljiv.

Nič se ne more kosati z igrivostjo in radovednostjo otroka, ki odkriva svet na prostem. Igranje na svežem zraku ni le zabava; je ključni del otrokovega fizičnega, čustvenega in socialnega razvoja. Gre za razvojne korake, ki bodo otroka oblikovali v suverenega, radovednega in kreativnega posameznika, in mu s tem dali dobro popotnico za polno in srečno življenje.

Naj bo igrivo na vseh vrstah koles!

Prvi koraki, prvi veter v laseh ob premiku pedal, svet, ki ga otrok lahko raziskuje na prvih prevoznih sredstvih, se vse bolj širi. Se spomnite sprehodov z otrokom, ki je komaj shodil? Verjetno ste za pot, ki bi jo sicer opravili v nekaj minutah, potrebovali precej več časa. Ko otrok zvozi prvi poganjalec, tricikel, skiro ali nenazadnje kolo, je obisk prijateljev, skok do bližnje trgovine ali knjižnice cela avantura. Pisane čelade, ščitniki, nežen klanec na sprehajališču, zvonec, košarica na kolesu za malčkovega plišastega prijatelja ... Dogodivščin kar ne zmanjka in skupaj lahko raziščete tudi malce bolj oddaljene dele mesta, ki jih sicer male nogice ne bi zmogle doseči. Otroci hkrati razvijajo ravnotežje, koordinacijo in samozavest. Najmlajši bodo uživali na ultra lahkih poganjalcih Free 2 Move, ki jim bodo dali čudovito osnovo iz obvladovanja ravnotežja za kasnejši prehod na kolo. Skiro s svetlečimi led kolesi ali skiro, s katerimi bo malček delal svoje prve trike? Vsekakor bo skozi igro in raziskovanje vzljubil gibanje ter ga sprejel kot nekaj pozitivnega, kar mu omogoča zabavo in povezovanje s prijatelji in vami.

Mami, gremo na igrišče

Za tiste dni, ko želite zabavo zadržati bližje domu, so igrala na domačem vrtu, idealna rešitev. Peskovniki poskrbijo za senzorične dražljaje najmlajših in zagotavljajo neskončno možnosti za igro: zidanje gradov, izdelovanje potičk, zakopavanje in lov na "zaklad", igra z mlinčki in vodo, verjamite, da bo vaš otrok imel idej še več. Gugalnice, plezala, vrtne hiške, tobogani in trampolini bodo poskrbeli, da bo otrok tople in sončne dni z veseljem aktivno preživel v družbi prijateljev na domačem vrtu. Te aktivnosti spodbujajo celovit razvoj - od fizičnih do socialnih veščin, kar je ključno za zdrav in harmoničen razvoj otroka. Guganje, plezanje in skakanje so aktivnosti, ki zahtevajo in razvijajo grobo motoriko. Malčki med temi dejavnostmi usklajujejo svoje gibe, kar jim pomaga pri razvoju koordinacije, ravnotežja in splošne telesne spretnosti. Poleg grobe motorike se med plezanjem razvija tudi fina motorika, saj otroci uporabljajo manjše mišične skupine za prijemanje, držanje in manipulacijo z manjšimi predmeti ali deli igral. To prispeva k boljši ročni spretnosti in koordinaciji oko-roka. Ravnotežje je pri vseh teh aktivnostih ključnega pomena. Otroci se učijo, kako ohranjati svoje telo stabilno v različnih položajih, kar izboljšuje njihovo propriocepcijo zavedanja telesa v prostoru. To je temelj za vse nadaljnje gibalne aktivnosti in športne veščine. Prav tako te aktivnosti zahtevajo uporabo in krepitev številnih mišičnih skupin po celem telesu. To pomaga pri razvoju telesne moči, vzdržljivosti in splošne telesne kondicije. Med igro otroci premagujejo izzive, kar pozitivno vpliva na njihovo samopodobo in samozavest. Učenje novih spretnosti in občutek dosege cilja, ko nekaj naredijo sami, spodbuja njihovo neodvisnost in samoiniciativnost. Zanemariti ne gre tudi vrstniške interakcije, ki spodbuja razvoj socialnih veščin, kot so sodelovanje, deljenje, izmenjavanje in čakanje na vrsto. Otroci se učijo, kako se vključevati v skupinsko igro in komunicirati z drugimi.

Kaj pa akumulatorska vozila?

Za malčke, ki hrepenijo po malo večji svobodi in se že od prvih korakov naprej motajo okrog vašega jeklenega konjička, so tu vozila na akumulator. Od športnih avtomobilov do terenskih vozil ali motorjev, ta vozila otrokom omogočajo raziskovanje sveta okoli sebe na povsem nov in vznemirljiv način, hkrati pa zagotavljajo varno in nadzorovano okolje za njihove prve pustolovščine za volanom. Akumulatorska vozila so vsekakor zabavna, a kaj je njihova dodana vrednost? Vožnja z akumulatorskimi vozili zahteva od otrok, da uporabljajo različne motorične spretnosti, vključno s koordinacijo rok in nog ter ravnotežjem. Otroci se učijo nadzorovati hitrost, spreminjati smeri in manevrirati vozilo v varnem okolju, kar lahko pozitivno vpliva na njihov motorični razvoj. Nikoli ni prezgodaj za učenje osnovnih prometnih pravil in pomena varnosti. Starši lahko izkoristijo to izkušnjo, da otrokom na preprost in praktičen način razložijo, kako pomembno je upoštevanje prometnih znakov, uporaba čelad in varnostnih pasov ter opozarjanje na druge "udeležence" v njihovem varnem prometnem okolju. Čeprav se na prvo žogo zdi, da je takšna vožnja individualna aktivnost, lahko v resnici spodbuja socializacijo. Otroci se lahko izmenjujejo in delijo vozila s prijatelji, kar krepi socialne veščine, kot so deljenje, vrstni red in igra vlog.

Pomlad kliče

V Baby Centru so predani ideji, da je skupno preživljanje časa v naravi eden od temeljev zdrave družinske dinamike. Njihov novi katalog Najbolj igriva izbira je poln idej in opreme, ki bodo te trenutke naredili še bolj posebne. Odkrijte najnovejše akcije in ponudbe, hkrati pa vabimo, da sodelujete v nagradni igri, kjer lahko osvojite poganjalec FreeON Be Cool.

Naj bo ta pomlad čas, ko boste skupaj odkrivali čare narave. Naj bo to pomlad vaša družina tista, ki skupaj raste, se uči in predvsem - uživa v vsakem trenutku, preživetem skupaj. Srečno na vseh vaših poteh, ki naj bodo polne smeha, radosti in nepozabnih doživetij.

O blagovni znamki Baby Center

Baby Center je zvest sopotnik staršev že več kot 30 let. Oblikovali so tri produktne linije - BC baby, BC play in BC style - in kupcem na pregleden način približali ponudbo, ki je na enem mestu ne boste našli nikjer drugje. Z veliko mero odgovornosti, izkušenj in strokovnosti se posvečajo celoviti ponudbi na enem mestu, poskrbijo za učinkovito ter skrbno svetovanje vse od časa nosečnosti pa do obdobja, ko otroci prestopijo prag zgodnjih najstniških let. Baby Center ostaja prva izbira otrok in staršev. Postavlja jih v osrčje svojega delovanja in z njimi tke zaupanja vredne vezi, vse od vesele novice, da prihaja dojenček, pa do priložnostnih nakupov, ko iščete darilo za rojstni dan. Brezplačni Klub Baby Center združuje že skoraj pol milijona uporabnikov, ki so deležni posebnih klubskih ugodnosti. Izkoristite jih lahko v kar 55 trgovinah Baby Center po Sloveniji ter v spletni trgovini babycenter.si.

Kontakt za medije

Maja Ambrož

Marketing Director

t: +386 (1)

m: +386

e: maja.ambroz@akids.si

Eva Novak

Sidera, komunikacijska agencija

m: +386 31 763 015

e: eva@sidera.si