O-STA

STA projekti tedna: Trije načini, kako vas lahko medijsko podpremo

Slovenska tiskovna agencija se je uveljavila kot pomemben kanal komuniciranja, ki zagotavlja javno službo stalnega, celovitega in točnega zagotavljanja informacij v slovenskem in angleškem jeziku. STA svojo ponudbo dopolnjuje z drugimi medijskimi storitvami za naročnika. Pred 15 leti smo prvič predstavili blagovno znamko STAklub in zagnali portal STAkrog, leta 2017 pa trgu predstavili neposredne spletne prenose, ki jo smo jih v letu 2022 nadgradili z video servisom STAvideo. Kako lahko vaša zgodba zaživi v okviru omenjenih storitev STA, preverite v pregledu tega tedna.


STAvideo

Video servis STA se uveljavlja kot pomembna platforma za distribucijo aktualnih video vsebin, predvsem zajema neposrednih spletnih prenosov različnih dogodkov ter videosnemanj in izdelav videoklipov po željah naročnika.

Neposredni spletni prenosi

Pripravljate dogodek in imate zagotovljeno ekipo, ki ga bo tehnično neposredno prenašala, vendar nimate kanala, s katerim bi dosegli širšo javnost? Vključitev neposrednega spletnega prenosa na kanale STA je odlična rešitev, saj lahko vaš prenos umestimo na stran video.sta.si in družbena omrežja STA, s čimer zagotovimo, da vsebina ne ostane spregledana.

Naročnikom lahko zagotovimo tudi celovito organizacijo neposrednega spletnega prenosa. V tem primeru poskrbimo za tehnično infrastrukturo in obveščanje naročnikov v napovedniku dogodkov STAnapoved.

Neposredni spletni prenosi v tem tednu


Videosnemanje in izdelava videoklipa

Dogodek lahko tudi posnamemo in vsebino v celoti izročimo naročniku, brez objave v video servisu STA. Pripravimo lahko video klip, ki ga naročnik lahko med drugim uporabi za komuniciranje s svojim občinstvom. Tovrstni videoposnetki so lahko na željo naročnika objavljeni v našem videoservisu in so javnosti za ogled brezplačno dostopni.

Primer videoklipa je dogodek Fakultete za matematiko in fiziko, ki tradicionalno organizira tekmovanje v recitiranju decimalk števila pi. Naša ekipa je s kamero pospremila dogajanje na dogodku in pripravila posnetek z izjavami in prekrivnimi kadri.


STAfokus

Prihajajoči projekt, akcijo ali drug pomemben dogodek vaše organizacije lahko predstavitev tudi v formatu multimedijske zgodbe. STAfokus je na posebni spletni strani objavljeno besedilo, obogateno s fotografijami, infografikami, videoposnetki in povezavami na druge spletne strani. Kot del portala STAkrog, katerega namen je ozaveščati o slovenskih razvojnih dosežkih, STAfokus predstavlja pomembno zakladnico skrbno izbranih vsebin o družbeno relevantnih in razvojno usmerjenih aktivnostih v družbi.

O tem, kaj STAfokus je, kakšne možnosti ponuja in kako ga pripravimo, preberite v prispevku: https://o-sta.si/34842/sta-projekti-tedna-naj-vasa-multimedijska-zgodba-zazivi-v-stafokusu.

STAklub

Začetki STAkluba segajo v leto 2009, ko smo organizirali prvi dogodek, s časom pa je STAklub pridobil prepoznavnost, mi pa dragocene izkušnje, ki jih koristno uporabljamo tudi pri soorganizaciji dogodkov naših partnerjev. Pod okriljem STAkluba dogodke organiziramo samostojno ali v partnerstvu z zunanjimi naročniki, vedno pa v skladu s profesionalnimi standardi in avtonomno uredniško presojo. Vsebinsko dogodki pokrivajo najrazličnejša področja in so tako namenjeni različnim ciljnim javnostim.

Medijska podpora dogodka vključuje:

  • vsebinsko zasnovo in vodenje pogovora

  • tehnično podporo s pripravo grafične podobe za virtualno okolje

  • neposredni prenos in distribucijo dogodka na kanalih STA

  • napoved dogodka in pripravo vabila

  • fotografiranje dogodka

  • krajši video posnetki izjav sogovornikov v videoservisu STAvideo


*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

Prihodnji teden boste lahko spremljali okroglo mizo STAklub na temo avtizma. V torek se bomo vnovič srečali v prostoru Edvard, kjer bomo v strokovnem pogovoru govorili o težavah s spanjem pri otrocih in mladostnikih z avtizmom. Dan kasneje bomo zagotovili hibridni neposredni spletni prenos konference elektrodistribucije Slovenije. Dogodek bo potekal v Konferenčnem centru Perla v Novi Gorici, panelistom pa se bodo nekateri sogovorniki pridružili prek orodja Zoom. Oba prenosa bosta na voljo na ogled brezplačno v našem vidoservisu STAvideo.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na LinkedInu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si