O-STA

Poletna šola gradnje in okolja na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo

Tudi letos bo Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo v sodelovanju z Zavodom za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) organizirala Poletno šolo gradnje in okolja. Od 1. do 5. julija bodo za učence od 12. leta dalje pripravili številne zanimive aktivnosti, preko katerih bodo lahko spoznali praktično delo inženirjev gradbeništva, geodezija in vodarstva. Glavne aktivnosti bodo potekale vsak dan med 9. in 14. uro.

Učence čaka pester teden s številnimi aktivnostmi

Udeleženci bodo preizkusili svoje orientacijske sposobnosti in hkrati spoznavali različne geodetske vsebine in instrumente. Postavili se bodo tudi v vlogo prostorskega načrtovalca in skozi igro sodelovali pri prostorskem razvoju naselij. Izvedeli bodo, zakaj je pomembna osončenost stavb, in s pomočjo različnih geometrij spoznavali vpliv okolice na osončenost stavb.

Spoznali bodo pot vode

Pozornost bodo posvetili tudi vodi in se v manjših skupinah podali na pot vodne kapljice - za hitrejši napredek bo pomembno sodelovanje, skozi igro pa bodo učenci izvedeli več o padavinah, čiščenju odpadne vode, ravnanju z odpadki, naravnih nesrečah ...

Ali je kaj trden most?

Tudi o mostovih bodo povedali marsikaj zanimivega in uporabnega - pridobljeno znanje bodo udeleženci uporabili, ko bodo mostove gradili. Naredili bodo namreč most iz špagetov ter preizkusili njegovo trdnost. Izvedeli bodo tudi, kaj je da Vincijev most, in ga sestavili še sami.

Ekskurzija

Kot vsako leto udeležence čaka tudi ekskurzija. Letos se bodo podali v Tehniški muzej Bistra, v Aerodiumu v Logatcu pa se bodo preizkusili v letenju. Na poti si bodo ogledali še zanimive "vodarske" objekte.

Čaka jih pester teden, poln zanimivih informacij, zabavnih doživetij in novih poznanstev.

Več informacij in prijave: https://zotks.si/tabori/poletna-sola-gradnje-in-okolja-fgg-2024/