O-STA

Približuje se Poletna šola gradnje in okolja na UL FGG

Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo se že pripravljajo na Poletno šolo gradnje in okolja, ki bo to leto potekala od 1. do 5. julija. V sodelovanju z Zavodom za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) bodo za učence od 12. leta dalje tudi tokrat pripravili številne zanimive aktivnosti, preko katerih bodo lahko spoznali praktično delo inženirjev gradbeništva, geodezije in vodarstva. Ne zamudite, prijave na poletno šolo se počasi že zaključujejo, sprejemajo jih le še do srede, 19. junija 2024.

Delavnice za mlade gradbenike, geodete in vodarje

Na letošnji poletni šoli bodo udeleženci preizkusili svoje orientacijske sposobnosti in hkrati spoznavali različne geodetske vsebine in instrumente. Postavili se bodo v vlogo prostorskega načrtovalca in skozi igro sodelovali pri prostorskem razvoju naselij. Izvedeli bodo, zakaj je pomembna osončenost stavb, in s pomočjo različnih geometrij spoznavali vpliv okolice na osončenost stavb. Marsikaj zanimivega in uporabnega se bodo naučili o mostovih ter pridobljeno znanje uporabili pri sestavljanju mostu iz špagetov. Med drugim bodo izvedeli, kaj je da Vincijev most, in ga zgradili še sami. Pozornost bodo posvetili tudi vodi in se v manjših skupinah podali na pot vodne kapljice.

Ostale zanimive aktivnosti

Kot vsako leto udeležence čaka tudi ekskurzija. Letos se bodo podali v Tehniški muzej Bistra, v Aerodiumu v Logatcu pa se bodo preizkusili v letenju. Na poti si bodo ogledali še zanimive "vodarske" objekte.

Več informacij o poletni šoli je na voljo tudi tukaj.