O-STA

Xavier Thuizat je postal novi glavni sommelier letalske družbe Air France

Letalska družba Air France je izbrala Xavierja Thuizata, glavnega sommelierja hotela Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel, da se podpiše pod naslednji seznam vin, šampanjcev in žganih pijač, ki jih bodo stregli v vseh potniških razredih ter salonih na pariških letališčih. Novi sommelier, rojen v francoski regiji Burgundija, bo za potnike družbe Air France sestavil tudi novo ponudbo francoskih piv.

Slepe degustacije v vseh vinorodnih regijah Francije

Xavier Thuizat, najboljši sommelier Francije leta 2022, prejemnik naziva Meilleur Ouvrier de France ter nedavni dobitnik velike nagrade za sommelierstvo Michelinovega vodnika za leto 2024, je že od nekdaj znan po kakovosti in ustreznosti svojih izborov. Da bo sestavil novo ponudbo za Air France, bo skupaj z ekipo francoskega letalskega prevoznika organiziral slepe degustacije v vseh vinorodnih regijah Francije in tako identificiral izjemna vina, ki jih bodo potniki lahko uživali med letom ali med sproščanjem na letališču. Na novi vinski karti bodo predstavljene najboljše francoske sorte grozdja, in sicer iz Šampanje, Bordeauxa, Burgundije, doline Rone, Languedoc-Roussillona, doline Loare in Alzacije. Seznam bo potnikom pomagal pri izbiri vina, kar bo vrhunec potovanja z družbo Air France.

Novi sommelier bo zamenjal Paola Bassa

Xavier Thuizat bo zamenjal Paola Bassa, najboljšega sommelierja na svetu leta 2013, ki je od 2014 za potnike letalske družbe Air France skrbel s prvovrstno vinsko karto in seznamom šampanjcev. "Rad bi se zahvalil Paolu Bassu, ki se že deset let zavzema za promocijo najboljših vin iz francoskih vinogradov za vse potnike v naših salonih in na letalih. Hkrati pa z veseljem pozdravljam Xavierja Thuizata, ki bo to vlogo zagotovo opravljal z enako nadarjenostjo in strastjo," je dejal Fabien Pelous, višji podpredsednik za izkušnje strank v družbi Air France.

Družba Air France v vseh potniških razredih, vključno z ekonomskim, in v letaliških salonih ponuja široko paleto vrhunskih vin, šampanjcev in žganih pijač, ki prihajajo iz francoskih vinogradov. Vsako leto potnikom postrežejo več kot milijon steklenic šampanjca in več kot 8 milijonov steklenic vina.

Več informacij si lahko preberete tudi na tej povezavi.