O-STA

Atletski stadion Kladivar pripravljen na nove športne dosežke

Foto: Peter Ocvirk
Foto: Peter Ocvirk
Foto: Peter Ocvirk
Foto: Peter Ocvirk

Celje, 24. maj 2024 - Končana je prenova atletske steze na stadionu Kladivar! Projekt, ki smo ga začeli lani, bo znova omogočil ustrezne pogoje za treninge in organizacijo atletskih tekmovanj. Prvo večje bo na sporedu že konec junija, ko bo Celje gostilo državno prvenstvo Slovenije.

Atletski stadion Kladivar predstavlja za Celje zelo pomembno športno infrastrukturo, saj je stičišče vseh generacij tekmovalcev in rekreativcev, predvsem atletov. Stadion je namenjen tako vrhunskemu športu kot tudi športu invalidov, vrtčevski in šolski vzgoji ter drugim rekreativcem. Mestna občina Celje je projekt prenove steze začela lani, dokončno izvedbo pa je v letošnje leto podaljšalo slabše vreme v pozni jeseni.

Obnova je zajemala preplastitev celotne steze z novo sintetično prevleko, vključno z vsemi potrebnimi površinami za skok v daljino, skok v višino, skok s palico ter met kopja. Prav tako smo obnovili bazen za vodno oviro, vse navedeno pa bo športnikom, med katerimi prednjačijo odlični atletinje in atleti AD Kladivar, omogočilo optimalne pogoje za vadbo ter izvedbo tekmovanj.

"Obnova atletske steze je eden pomembnejših športnih projektov v tem mandatu, saj je stadion Kladivar dom številnih ljubiteljev športa. Na njem so se v preteklosti kalili mnogi izjemni športniki in športnice, zato verjamemo, da bo nova steza omogočila športni razvoj tudi novim generacijam, ki nas bodo lahko v prihodnosti navduševale s svojimi dosežki. Te površine uporabljajo številni klubi, pa tudi šolarji in dijaki iz Celja ter okoliških občin, ki se na njem merijo na raznih tekmovanjih, s čimer se Kladivar uvršča med najpomembnejše športne objekte v širši regiji," je dejal župan Mestne občine Celje Matija Kovač.

Vrednost izvedenih del znaša dobrih 600.000 evrov. Največji del investicije je financirala Mestna občina Celje, 45.750 evrov je zagotovilo Atletsko društvo Kladivar, projekt pa sta finančno podprla tudi Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (100.000 evrov) ter Fundacija za šport (68.973 evrov). Uradno odprtje prenovljenega stadiona bo potekalo 29. junija 2024, ko bo Atletsko društvo Kladivar v Celju gostilo državno prvenstvo Slovenije, kar bo poseben dogodek za vse ljubitelje športa.

"Zelo smo veseli zaključka tega projekta, ki bo našim atletinjam in atletom znova omogočil vrhunske pogoje za trening, hkrati pa prinaša tudi možnost za izvedbo tekmovanj na državnem in mednarodnem nivoju. V društvu si želimo, da bi miting Celjskih knezov že v naslednjem letu dobil licenco Evropske atletske zveze, s čimer bi slovenskim atletinjam in atletom zagotovili čim boljše izhodiščne pogoje za uvrstitve na svetovnih lestvicah World Rankings," veselja po obnovi ne skriva predsednik AD Kladivar Stane Rozman.