O-STA

Brazilija, Maldivi, Švedska: Air France predstavil prve novosti zimskega voznega reda 2024/2025

Družba Air France nadaljuje s širitvijo svojega globalnega letalskega omrežja. V letošnji zimski sezoni, ki se bo začela novembra 2024 in bo trajala vse do marca 2025, bo francoski letalski prevoznik na vozni red dodal pet povezav - od teh bodo tri Pariz povezovale z novimi destinacijami.

V Salvador s tremi leti tedensko

Potniki letalske družbe Air France bodo lahko od 28. oktobra dalje z letališča Paris-Charles de Gaulle odpotovali v mesto Salvador v Braziliji, in sicer trikrat na teden - ob ponedeljkih, četrtkih in sobotah. Nekdanja brazilska prestolnica, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine, bo po Riu de Janeiru, Sao Paulu, Fortalezi in Bélemu peta destinacija v Braziliji, na katero bo letel Air France. Kot so sporočili iz letalske družbe, bodo do zime 2024 v Brazilijo in iz nje opravili do 30 letov na teden. Potniki pa lahko zaradi komercialnega partnerstva z brazilskim letalskim prevoznikom GOL zlahka dosežejo kar 40 destinacij v Braziliji.

Nova povezava z Maldivi

Z dvema letoma na teden bodo lahko potniki francoskega letalskega prevoznika odkrivali tudi čarobne plaže Maldivov. V času zimskih počitnic, ki bodo potekale od 20. decembra 2024 do 5. januarja 2025, bo Air France v mesto Male, eno najmanjših prestolnic na svetu, letel ob petkih in nedeljah.

Na zimskem voznem redu tudi švedsko mesto Kiruna

Air France bo to zimo letel tudi v mesto Kiruna, ki jo bo s Parizom od 21. decembra dalje povezoval z enim letom tedensko (ob sobotah). Kiruna bo po Rovaniemiju (Finska), Kittiläju (Finska), Tromsøju (Norveška) in Narvik-Lofotenu (Norveška) peta destinacija družbe Air France na Laponskem. Mesto Kiruna se nahaja 200 kilometrov severno od arktičnega kroga in je idealno izhodišče za spoznavanje neokrnjene narave ter opazovanje severnega sija.

Družba Air France bo še naprej krepila tudi povezave v Združene države Amerike. V zimskem času bo podaljšala vozni red letov v Denver (Kolorado, ZDA) in Phoenix (Arizona, ZDA), in sicer s tremi leti na teden z odhodom z letališča Paris-Charles de Gaulle. Do zdaj je bil let v Denver na voljo le poleti, nova povezava s Phoenixom pa je že vzpostavljena od 23. maja letos.

Podrobnosti o voznem redu in cenah so na voljo na spletni strani airfrance.si.