O-STA

Župan Matija Kovač čestital in podelil nagrade najuspešnejšim učencem

Foto: Edo Einspieler
Foto: Edo Einspieler
Foto: Edo Einspieler
Foto: Edo Einspieler
Foto: Edo Einspieler

Celje, 5. junij 2024 - Župan Mestne občine Celje Matija Kovač je danes na tradicionalnem sprejemu ob koncu šolskega leta čestital 64-tim učenkam in učencem, ki so se v vseh letih izobraževanja v celjskih osnovnih šolah in v Glasbeni šoli Celje najbolj izkazali s svojim znanjem, raziskovanjem, ustvarjalnostjo, glasbenimi in športnimi uspehi.

Kot je v svojem pozdravnem nagovoru povedal župan, živimo v časih, ko ni povsem samoumevno, da se lahko otroci in mladi brezskrbno udeležujejo izobraževanja ter odkrivajo svoje talente in potenciale. In dodal, da včasih takšno spoznanje pomaga, ko je težko iti v šolo, ko ne bi šli na trening ali v glasbeno šolo.

"Danes ste tukaj zbrani tisti, ki ste v devetih letih osnovne šole ali v glasbeni šoli izstopali, presenečali in navdajali s ponosom. Vaše ravnatelje in učitelje ter seveda vaše starše, za katere je danes prav tako poseben dan. Vi ste sprejemali prave odločitve, se izkazali s svojim delom, prizadevnostjo in odgovornostjo pri doseganju lastnih ciljev. Verjamem, da je pred vami lepo in uspešno srednješolsko obdobje. Ponosni smo na vas, saj je vsak od vas prispeval svoj košček v mozaik našega mesta. Prav pa je, da ste tudi vi ponosni in samozavestni ob vašem uspehu in dosežkih," je v nagovoru poudaril župan Matija Kovač in učencem zaželel lepe in nepozabne počitnice pred začetkom novega življenjskega poglavja.

Župan je na prireditvi najuspešnejšim učencem podaril knjigo Samo nebo je meja, avtorice Francesce Casadei in priznanje Mestne občine Celje.

Vsaka šola za nagrado predlaga največ 6 učencev. Letos je 10 šol prijavilo maksimalno število učencev.

Slovesnost s kulturnim programom je pripravila Osnovna šola Ljubečna, katere ravnateljica Helena Verdev je v tem šolskem letu predsednica aktiva ravnateljev osnovnih šol in je na slovesnosti tudi nagovorila vse prisotne.