O-STA

Ta četrtek pričakujemo kolesarje dirke Po Sloveniji

Grafika Velenje

V četrtek, 13. junija, bo Velenje del 30. kolesarske dirke Po Sloveniji. Kolesarji se bodo v Velenje pripeljali iz smeri Šoštanja, mimo Gaberk, čez Škale, ob Škalskem jezeru do Starega kina. Trasa se nadaljuje mimo Sončnega parka, po Kidričevi in Šaleški cesti do krožišča pod skakalnico. Nato bodo kolesarili po Celjski cesti, čez vinskogorski klanec do Črnove oz. odcepa za Dobrno. Na naših cestah, kamor smo k navijanju z zastavicami povabili tudi osnovnošolce, jih pričakujemo predvidoma med 11.40 in 12.10. K spodbujanju športnikov vabimo tudi občanke in občane.

V tem času bodo ceste na omenjeni trasi iz Šoštanja skozi Velenje in naprej do odcepa za Dobrno kratkotrajno deloma oz. ponekod tudi popolnoma zaprte.

Največja slovenska kolesarska dirka, ki je letos jubilejna, 30., se začne 12. junija v Murski Soboti in zaključi 16. junija v Novem mestu. Velenje bo letos že četrto leto zapored del 177,5 kilometra dolge 2. etape tradicionalne "štajerske klasike", ki se v četrtek, 13. junija, začne ob 10.30 v Žalcu in zaključi v Rogaški Slatini med 14.40 in 15.20.

V Velenju smo k navijanju in spodbujanju športnega duha povabili tudi učenke in učence vseh šestih velenjskih osnovnih šol in nekaterih podružnic. Ogled tovrstnega tekmovanja je edinstvena izkušnja, da skupaj ustvarimo navijaško vzdušje in od blizu začutimo adrenalin najboljših kolesarjev. Vabljeni na skupno športno navijanje, zaželjeni so tudi skupinski transparenti in športni rekviziti. Dokažimo, da je Velenje mesto športa!

Etape je možno spremljati tudi prek TV prenosa na programih RTV SLO 2 in Eurosport med 13. in 15. uro.

Mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji, ki jo organizira Kolesarski klub Adria Mobil, je že vrsto let največji in najodmevnejši kolesarski dogodek v Sloveniji. Prva izvedba dirke je potekala maja 1993 in je imela osem etap, organizirana pa je bila v čast novi državi Sloveniji. Tudi v mednarodnem okolju je dirka že utrdila svojo prepoznavnost, saj je gostila številne kolesarje in ekipe svetovnega razreda. Skozi svojo bogato zgodovino se je dirka razvila v edinstven športni projekt, ki z razgibanimi trasami etap povezuje celotno Slovenijo, pritegne številne gledalce tako ob cesti kot ob ekranih in predstavlja odlično promocijo Slovenije kot butične turistične destinacije.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje