O-STA

Partnerstvo za visoko učinkovitost se nadaljuje

ExxonMobil pritisnil na plin kot glavni pokrovitelj tekmovanja Porsche

FAIRFAX, Virginia, ZDA --(BUSINESS WIRE)-- 5. januarja, 2007-- ExxonMobil in Porsche sta danes ponosno sporočila, da bo ExxonMobil kot del dolgoročnega podaljšanja sodelovanja teh dveh podjetij na področju avtomobilističnega športa postal glavni pokrovitelj tekmovanja Porsche Supercup, ki bo odslej poznan pod imenom Porsche Mobil 1 Supercup. Pokroviteljstvo je dokaz zavezanosti ExxonMobila avtomobilističnemu športu.

Za Mobil 1 kot "uradnega partnerja v sodelovanju s Porschejem" je bilo glavno pokroviteljstvo Porsche Superpokala očitni naslednji korak v poglabljanju odnosa s Porschejem. Ob desetih letih tesnega globalnega sodelovanja na komercialnem in tehničnem področju se njuno skupno delo v avtomobilističnem športu osredotoča tudi na prenos novih tehnologij, razvitih na dirkališčih, na rešitve, uporabne na cesti.

To je eden od razlogov, zakaj se v tekmovanjih Porsche motorsports uporablja maziva Mobil 1. Prav tako je to razlog za to, da je Mobil 1 ekskluzivno tovarniško napolnjeno motorno olje in priporočeno servisno olje za vse motorje cestnih Porsche vozil. Kot glavno motorno olje ExxonMobila je Mobil 1 najučinkovitejše olje za avtomobile znamke porsche, saj nudi trajnost, optimalno učinkovitost motorja, zaščito pred obrabo in kakovost. Prav ta predanost raziskovanju in napredni tehnologiji, vložena v Mobil 1, je značilna tudi za Porsche.

Tehniki ExxonMobila in Porscheja sodelujejo z namenom motorjem zagotoviti maksimalno učinkovitost in zanesljivost. ExxonMobil s pomočjo vrhunskega inženiringa razvija tehnologije nove generacije, s katerimi vzpodbuja uspeh Porscheja na področju avtomobilističnega športa kot tudi izven dirkališče.

"Popolnoma logično je imeti Mobil 1 za glavnega sponzorja Porsche Superpokala," pravi Hartmut Kristen, direktor tekmovanja Porsche Motorsport. "Sodelovanje v raziskavah in razvoju, v povezavi s tehnologijo Mobil 1 in Porsche, združuje dve izmed vodilnih znamk na svetu in to s preprosto skupno filozofijo: maksimalni učinek za ultimativni užitek v vožnji. Naše sodelovanje je pripeljalo do razvoja motorjev, ki poganjajo tudi tehnično najbolj napredne avtomobile, tako na dirkališčih kot na cestah širom po svetu."

ExxonMobil je ob Porsche Mobil 1 Supercupu tudi glavni sponzor tekmovanj Porsche Carrera Cups po vsem svetu. ExxonMobil in Porsche sta v več kot desetletju imela priložnost skupaj slaviti več zmag v avtomobilističnem športu, med katere spadajo tudi vzdržljivostne preizkušnje v Le Mansu, Daytoni, Sebringu in Spaju. Medtem ko avtomobili v posamičnih dirkah morda niso isti, se ena stvar ne spreminja - vsi uporabljajo tehnologijo Mobil 1.

"Zadovoljni smo z nadaljevanjem sodelovanja z vrhunskim izdelovalcem avtomobilov, kot je Porsche, saj gre za podjetje, s katerim imamo veliko skupnega," je povedal Iain Stanley, direktor ExxonMobila za avtomobilistične športe po svetu. "To zajema naše poslovne vrednote, globalni domet, predanost kakovosti in tehnologiji ter osredotočenost na avtomobilistični šport. Zdaj, ko smo postali glavni sponzor enega največjih Porschejevih avtomobilističnih tekmovanj, smo se gotovo oboji znašli v win-win položaju. Jasno je, da se veselimo nadaljnjega skupnega uspeha v prihodnosti."

ExxonMobil in Mobil 1 sta zaščiteni blagovni znamki podjetja Exxon Mobil Corporation (NYSE:XOM) oziroma ene od njenih podružnic. ExxonMobil je največji dobavitelj maziv na svetu in eno vodilnih podjetij za trženje pripravljenih maziv in specializiranih izdelkov.

KONTAKT:

ExxonMobil

kontaktna številka za medije, 703-846-4467