O-STA

ExxonMobil razširja partnerstvo z družbo Porsche

Tehnologija maziv Mobil 1 v pomoč Porscheju na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu (WEC)

- Vsi Porschejevi motorji napolnjeni z Mobil 1 sintetičnim motornim oljem

- Razširjeno partnerstvo, osredotočeno na tehnologijo maziv za cestne in dirkalne motorje

- Zgodovina sodelovanja zagotavlja napredek visokozmogljivih motorjev in maziv

FAIRFAX, Va.--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje ExxonMobil je napovedalo večletno razširitev partnerstva z družbo Porsche AG, ki vključuje tehnično podporo Porschejevi vrnitvi na LMP1 vzdržljivostnih tekmovanjih na svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu World Endurance Championship leta 2014.

V skupnih prizadevanjih za izrabo tehnični inovacij pri zagotavljanju odličnih rezultatov je družba Porsche izbrala Mobil 1 za tovarniška in priporočena polnjenja motorjev leta 1996. V naslednjih 16 letih sta družbi sodelovali na tehničnih programih, ki so prinesli zmage Porschejevim dirkalnim ekipam, hkrati pa je družba z njimi lahko pripravila nove in inovativne ponudbe za športne terence in luksuzne kategorije (gran turismo) vozil kot sta Porsche Cayenne in Panamera.

"Že skoraj dve desetletji sta Mobil 1 in Porsche partnerja pri najbolj razburljivih inovacijah v visokozmogljivih avtomobilskih motorjih in mazivih. Delo skupaj s strastnimi in inovativnimi inženirjih pri Porscheju nam je omogočilo razvoj naprednih tehnologij maziv posebej za zaščito in optimizacijo vsakega Porschejevega motorja," je delal Alan Kelly, predsednik oddelka ExxonMobil Fuels, Lubricants and Specialties Marketing.

Skupaj s Porschejevim načrtovanim povratkom v vrh vzdržljivostnih tekmovanj LMP1 razreda bodo dirkalni inženirji Mobil 1 družbi Porsche še naprej nudili tehnično podporo kot ekskluzivni partner za motošportna maziva. Izhajajoč iz uspešnega sodelovanja na področju izdelave maziv za Porschejeve cestne in dirkalne motorje bodo strokovnjaki Porsche in Mobil 1 združili moči za tekmovalno sezono World Endurance Championship 2014, ki med drugim vključuje tudi 24 ur Le Mansa.

"Bistven temelj pri učinkovitosti delovanja motorja je mazanje," je dejal Wolfgang Hatz, član upravnega odbora za raziskave in razvoj pri družbi Porsche AG. "Sodelovanje z tehnološkimi strokovnjaki Mobil 1 je Porscheju pomagalo doseči izjemno dirkalno učinkovitost in izpolnjevati pričakovanja, ki jih potrošniki gojijo za našo blagovno znamko. Veseli smo, da nadaljujemo naše tehnično partnerstvo."

O Mobil 1

Vodilna blagovna znamka sintetičnih motornih olj Mobil 1 vsebuje tehnologijo proti obrabi, ki ponuja učinkovitost, ki presega običajna motorna olja. Ta tehnologija omogoča Mobil 1 motornem olju, da izpolnjuje najstrožje standarde proizvajalcev avtomobilov in prinaša izjemno zaščito pred obrabo motorja pod normalnimi in tudi nekaterimi najekstremnejšimi pogoji. Mobil 1 olje teče hitro pri ekstremnih temperaturah in tako ščiti ključne dela motorja, hkrati pa je izdelano tako, da poveča učinkovitost delovanja motorja in pomaga podaljšati njegovo življenjsko dobo. Dodatne informacije o Mobil 1 motornih oljih in ostalih ExxonMobil mazivih lahko najdete na Mobil1.com.

ExxonMobil, Mobil 1 in ikona 1 so zaščite blagovne znamke družbe Exxon Mobil Corporation (NYSE: XOM) ali pa ene od njenih hčerinskih družb.

Foto/večpredstavnostna galerija je dosegljiva na: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50405886&lang=en

Kontakti

ExxonMobil Media Line
Claire Hassett, 703-846-4467

Vir: ExxonMobil Lubricants and Specialties

Pametna večpredstavnostna galerija

Foto: GT3 Cup Model 997 na Porsche Mobil 1 Supercupu v Bahrainu 22 aprila 2012. (Foto: Porsche)

Logo

To sporočilo za javnost in večpredstavnostni material sta dostopna na: http://www.businesswire.com/news/home/20120912006400/en