O-STA

Air France bo to zimo letel v 73 držav na skoraj 170 destinacij

Po poletju, ki so ga zaznamovale olimpijske in paraolimpijske igre v Parizu, med katerimi je bil Air France glavni prevoznik akreditiranih obiskovalcev, letalska družba še naprej širi svoje globalno omrežje. V letošnji zimski sezoni, ki bo trajala od novembra 2024 do marca 2025, bo letalska družba letela na 169 destinacij v 73 državah - od tega bo 85 letov na dolge ter 84 na kratke in srednje razdalje. Air France bo Ljubljano s Parizom povezoval sedemkrat na teden.

Leti na dolge razdalje: štiri nove destinacije

Družba Air France bo pozimi razširila svojo mrežo letov na dolge razdalje in na seznam dodala štiri nove destinacije. Od 18. novembra dalje bodo potniki francoskega letalskega prevoznika lahko med letališčema Paris-Charles de Gaulle in Kilimandžaro v Tanzaniji (preko povezave z Zanzibarjem) leteli trikrat na teden, v Salvador de Bahia (Brazilija) pa bo možno leteti s tremi leti na teden od 28. oktobra dalje. Z letošnjo zimo se bo prav tako povečalo število letov v Rio de Janeiro in Fortalezo, in sicer na 10 oziroma 5 letov na teden. Skupaj bo Air France v Brazilijo in iz nje svojim potnikom ponudil do 32 letov na teden. Od 7. decembra dalje bo francoski letalski prevoznik s tremi leti tedensko Pariz povezoval tudi z mestom Manila na Filipinih, kar bo še dodatno okrepilo azijsko omrežje družbe Air France. Med počitniško sezono, od 20. decembra 2024 do 5. januarja 2025, bo največ dvakrat na teden možno leteti še na Male (Maldivi). Prav tako bo družba Air France okrepila svoje storitve na Karibih v Saint-Martin. Od 20. decembra bosta do te destinacije na voljo dva dnevna leta.

Družba Air France bo povečala število letov tudi za severnoameriški del. Letošnjo zimo bo Air France opravil kar 235 letov na teden na 23 destinacij po vsej celini. V ZDA bo letalska družba v zimski sezoni podaljšala povezavo z Denverjem (Kolorado) in Phoenixom (Arizona) s tremi leti na teden z letališča Pariz-Charles de Gaulle v vsako mesto.

Kratke in srednje dolge razdalje: več kot 630 letov na dan

Na srednje dolgih razdaljah bo v zimski sezoni okrepljena tudi ponudba letov v severno Evropo. Air France bo poleg Rovaniemija (Finska), Kittiläja (Finska), Tromsøja (Norveška) in Narvika Lofoti (Norveška, ki je na voljo le poleti) letel še na peto destinacijo na Laponskem. Med 21. decembrom 2024 in 8. marcem 2025 bo namreč z enim letom tedensko povezoval Pariz z mestom Kiruna.

V okviru komercialnega sodelovanja z letalsko družbo SAS, ki je stopilo v veljavo 1. septembra 2024, imajo stranke Air France zdaj privilegiran dostop do 33 novih destinacij v severni Evropi, vključno s Kristiansundom (Norveška), Aarhusom (Danska), Turkujem (Finska) in Luleo (Švedska), prek vozlišč SAS v Københavnu, Oslu in Stockholmu.

Predstavitev nove kabine La Première ob koncu leta

Družba Air France v okviru svoje strategije razvoja nadstandardnih produktov in uslug nadaljuje z uvajanjem novih potniških kabin. Konec leta bo predstavila popolnoma prenovljeno kabino La Première. S petimi okni bo najdaljša na trgu in bo nameščena na še večjem številu letal. V zimski sezoni 2024/2025 bodo suite La Première na voljo na izbranih letalih Boeing 777-300ER z leti v Abidžan, Dubaj, Los Angeles, Miami, New York-JFK, San Francisco, Sao Paulo, Singapur, Tokio-Haneda in Washington.

Več informacij o letih in aktualni ponudbi je na voljo na: wwws.airfrance.si.