O-STA

Plačevanje cestnine od sedaj tudi s plačilno kartico Magna

Od ponedeljka, 8. oktobra 2001, dalje bo na cestninskih postajah po Sloveniji možno plačevati cestnino in vplačevati dobroimetje na elektronske tablice ABC sistema tudi s plačilno kartico Magna, na prodajnih mestih avtocestnih baz Ljubljana, Slovenske Konjice ter Postojna, pa kupovati abonentske bone in mesečne karte.

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji je s podjetjem Petrol, d.d. sklenila pogodbo o sprejemanju plačilne kartice Magna za plačilo cestnine in vplačevanje dobroimetja na elektronske tablice ABC sistema na cestninskih postajah ter kupovanje abonentskih bonov in mesečnih kart na prodajnih mestih DARS. Vse cestninske postaje in prodajna mesta, kjer bodo kot plačilno sredstvo sprejemali plačilno kartico, bodo označena z nalepkami Magna.

Za plačila s plačilnimi karticami se, glede na Uredbo o cestnini za uporabo določenih cest, ne priznavajo popusti, ki so predvideni pri nakupu abonentskih bonov in vplačilu doborimetja na elektronske tablice ABC sistema. Popusti pa se bodo tako kot do sedaj upoštevali pri gotovinskem plačilu in plačilu s čeki.

V teku so dogovarjanja tudi z drugimi lastniki plačilnih kartic s katerimi bo možno plačevati cestnino, kupovati abonentske bone in mesečne karte ter vplačevati dobroimetje na elektronske tablice ABC sistema .