O-STA

Družba GE Fanuc Embedded Systems predstavlja računalnike z eno matično ploščo CT11, CP11, robati CR11 6U CompactPCI z Intelovo tehnologijo z dvojnim jedrom

Izdelki SBC 6U CompactPCI imajo procesor Core(TM) 2 Duo.

- Izbira med procesorjema Intel Core(TM) Duo ali Intel Core(TM) 2 Duo

- Dvojni gigabitni kanali Ethernet PICMG 2.16, do 4 GB pomnilnika

- Na voljo robata različica CR11

Poslovni uredniki

CHARLOTTESVILLE, Virginia - (BUSINESS WIRE) - 3. april 2007 - Družba GE Fanuc Embedded Systems je danes predstavila plošče centralnih procesorskih enot CT11, CP11 in CR11 6U CompactPCI z integrirano tehnologijo dvojedrnih procesorjev Intel(R): na voljo so različice s procesorjem Core(TM) 2 Duo, Core(TM) Duo ali Celeron(R) M. Družba je s tem ponovno dokazala svoj vodilni položaj na področju razvoja računalnikov z eno ploščo, ki izpolnjujejo zahteve strank po večji učinkovitosti procesorjev ter hkrati manjši porabi energije, ob vsem tem pa še po možnosti uporabe v grobih okoljih.

Nova družina podpira tako 32-bitno kot 64-bitno arhitekturo procesorjev in je zasnovana tako, da ustreza strogim zahtevam komercialnih, telekomunikacijskih ter vojaških/letalskih organizacij, primerna pa je tudi za simulacije/usposabljanja in testiranja/meritve. Vsi trije izdelki so zasnovani tako, da delujejo pri temperaturah od -40 stopinj Celzija do +75 stopinj Celzija (odvisno od konfiguriranih možnosti), CR11 pa je na voljo tudi v robati različici z ojačitvami in zaklepanjem ali v obliki s hlajenjem prevodnikov. Vse tri plošče so združljive s PICMG 2.1 in omogočajo hitro preklapljanje.

"Ti računalniki z eno ploščo postavljajo nov standard energetske učinkovitosti v obdelavi pretoka, na voljo pa so tudi v robati različici," je dejal Wayne McGee, globalni direktor za upravljanje linije izdelkov SBC pri družbi GE Fanuc Embedded Systems. "Najnovejša tehnologija dvojnega jedra zagotavlja učinkovitost, ki bo potrebna za aplikacije v prihodnosti, hkrati pa zmanjšuje segrevanje - zato je idealna za aplikacije, ki ne le zahtevajo visoko učinkovitost, ampak se tudi uporabljajo v omejenem prostoru ali drugih grobih okoljih. Zagotavljajo tudi številne možnosti, ki strankam omogočajo izbiro optimalne rešitve za različne zahteve."

Robat računalnik z eno ploščo zagotavlja edinstven niz funkcij, na primer: 4 GB spojenega DDR2 SDRAM z izboljšanim ECC za večjo zanesljivost; dvoje gigabitnih vrat Ethernet 10/100/1000 BaseT; pogon Flash ali lokalni trdi disk UDMA100 2.5"; dva kanala SATA s podporo za RAID 0/1; izjemno učinkovit grafični pospeševalnik 2D in 3D z 32 MB pomnilnika in sprednjim/zadnjim VGA ter zadnjim DVI-I z ločljivostjo do 1280 x 1024; avdio funkcije; dve mesti PMC (dodatno je na voljo tudi vmesnik PCIExpress(TM) XMC namesto enega od mest PMC); dvoje serijskih vrat in štiri vrata USB 2.0. CR11 ima na plošči tudi štiri samostojna vodila PCI. Združljiv je z RoHS, podpira pa operacijske sisteme Windows(R), Linux(R) in VxWorks(R). Na zahtevo je mogoča integriteta.

Intelov vmesnik IPMI (Intelligent Platform Management - inteligentno upravljanje platform) je podprt pri CT11, zagotavlja pa iste funkcije kot CR11, vendar v ne-robatih aplikacijah.

CP11 zagotavlja iste funkcije kot CT11, vendar gre tu za različico z dvema režama, zato omogoča vzporedno delovanje rež PMC in trdega diska/CompactFlash na plošči, omogoča pa tudi vse mogoče funkcije sprednjega I/O.

O družbi GE Fanuc Embedded Systems

GE Fanuc Embedded Systems je vodilni svetovni ponudnik računalniških rešitev za širok krog industrij in aplikacij. Njegova ponudba je zelo široka, obsega pa med drugim tudi računalnike z eno matično ploščo Intel(R) in PowerPC(R), senzorske omrežne izdelke za obdelavo, letalske vmesnike, robate monitorje z ravnim zaslonom in celotne računalniške sisteme. Družba GE Fanuc Embedded Systems nudi podporo za celoten obseg vdelanih izdelkov za potrebe računalniških sistemov. Družba GE Fanuc Embedded Systems je del družbe GE Fanuc, ki je v skupni lasti japonskih družb GE in FANUC LTD. Dodatne informacije najdete na spletnem mestu www.gefanucembedded.com.

STIK: GE Fanuc Embedded Systems

Ian McMurray, +44 (0) 1327 322821

ian.mcmurray@radstone.co.uk