O-STA

Research Frontiers se predstavi na konferenci o plastiki v avtomobilskem zastekljevanju

Uredništvo za gospodarstvo/Novinarji za avtomobilizem/Pisci o proizvodnjiWOODBURY, New York, 19. junij 2007

Joseph M. Harary, predsednik podjetja Research Frontiers Incorporated (Nasdaq: REFR) je kot predavatelj povabljen na konferenco o plastiki v avtomobilskem raziskovanju, ki bo potekala v Frankfurtu v Nemčiji 27. in 28. junija 2007.

Ta mednarodni dogodek bo posvečen uporabi plastike za avtomobilske zastekljevalne proizvode, kot so okna, steklene strehe in panoramske strehe. Prednosti uporabe polikarbonata - varčevanje z energijo, udarna trdnost, nove oblikovalske priložnosti in druge - se kažejo v hitro rastočem interesu s strani avtomobilske industrije.

G. Harray bo v svoji predstavitvi pripravil pregled uporabe tehnologije SPD v polikarbonskem zastekljevanju, razpravljal o načinih, kako lahko tehnologija pomaga rešiti težave kopičenja sončne toplote in nevarnih ultravijoličnih prenosov, posvetil pa se bo tudi drugim izzivom s področja zastekljevanja, s katerimi se danes srečuje avtomobilska industrija.

S tehnologijo SPD lahko vozniki in potniki avtomatsko ali ročno nadzirajo svetlobo, vročino in slepečo svetlobo, ki pride v avtomobil. Pametna avtomobiliska okna in steklene strehe SPD-Smart(TM) se enotno spremenijo iz optično prozornih do popolnoma temnih z 99% zatemnitvijo naravne svetlobe, lahko pa se uravnajo na katerikoli vmesni odtenek. Vse to je opravljeno v trenutku, kar omogoča večje udobje in energetske prihranke. Pametna zasteklitev SPD tudi zaustavi do 99% škodljive ultravijolične svetlobe, zmanjša hrup, poveča varnost, porabi pa tudi izjemno malo energije. Kot dodatek k svoji predstavitvi bo g. Harary pokazal pametno plastično okno SPD, ki temelji na uporabi visokoučinkovite folije SPD druge generacije. ki jih je patentiralo podjetje Research Frontiers.

Tehnologija SPD, ki temelji na foliji, je edina tehnologija s spremenljivim prenosom svetlobe, ki se jo lahko uporablja za velika plastična okna. Hawker Beechcraft Corporation (prej Raytheon Aircraft Company), eden vodilnih proizvajalcev originalne opreme za letalski in vesoljski promet, trenutno ponuja pametna plastična okna SPD, številni proizvajalci originalne opreme pa so že začeli s programi razvoja pametnih proizvodov SPD.

Močno je razširjen trend za vse večje količine zastekljenih površin v vozilu. Količina stekla, ki je uporabljena v številnih velikih modelih globalnih proizvajalcev originalne opreme je na primer v zadnjih 20 letih narasla ta približno 20 odstotkov. Podobno se pričakuje, da bo prodaja sončnih streh po vsem svetu do leta 2010 rasla z letnim odstotkom 10,70%, celotno zastekljevalno področje sončnih streh pa bo zaradi njihove vse večje velikosti v istem obdobju po pričakovanjih zraslo za približno 14,6 % letno. Številni vodilni svetovni dobavitelji za avtomobilsko industrijo so začeli vlagati precejšnje vsote v razvoj proizvodov, ki odgovarjajo na ta trend in zapolnjujejo rastoče potrebe po prilagodljivih polikarbonskih zasteklitvah. Nagibanje k večjim oknom, sončnim streham in panoramskih strešnim sistemom za industrijo predstavlja nove izzive. Tako na primer v avtomobilu z velikimi strešnimi zasteklitvami ni mogoče uporabljati tradicionalnih sistemov senčil, visoke stopnje kopičenja sončne toplote pa pripomorejo k manjši učinkovitosti goriva. Tehnologija SPD nudi odgovor na oba izziva. Če imajo pametni zastekljevalni sistemi SPD integrirano plastiko se zmanjša teža vozila, učinkovitost goriva pa je posledično manjša. S tem ko potnikom omogočimo, da hitro in natančno nadzirajo količino svetlobe, slepeče svetlobe in toplote, ki v avto pride skozi sončno streho ali stranska okna, ni več potrebe po tradicionalnih sistemih senčil, poleg tega so potrebe po sistemu za ogrevanje in ohlajanje zmanjšane.

Po pričakovanjih se bodo konference, ki bo 27. in 28. junija 2007 v Nemčiji v frankfurtskem hotelu Arabella Sheraton Grand Hotel, udeležili predstavniki mnogih vodilnih svetovnih proizvajalcev originalne opreme, dobavitelji proizvodov, ki ustrezajo standardu Tier 1, in drugi avtomobilistični dobavitelji. Konferenca se začne 27. junija 2007 ob 10. uri dopoldne s predavanjem g. Hararyja "Inovacija - uporaba pametne tehnologije SPD za svetlobno odzivne folije v avtomobilskih sistemih pametnih oken in streh."

Za več informacij o konferenci obiščite spletno stran: www.plasticautoglazing.com. Več informacij o podjetju Research Frontiers in pametni tehnologiji SPD najdete na naslednji spletni strani: www.SmartGlass.com.

Pametna tehnologija za folije SPD je prejela nagrado "Best of What's New Award", ki jo podeljuje revija Popular Science za tehnologije za dom, leta 2007 je prejela tudi nagrado North American Frost & Sullivan Award for Excellence in Technology za steklo, revija Aerospace Engineering združenja Society of Automotive Engineers pa jo je izpostavila kot eno najbolj vrhunskih tehnologij. V okviru tehnologije je podjetje Research Frontiers po vsem svetu pridobilo ali prijavilo 450 patentov. Trenutno ima 33 podjetij licenco za uporabo patentirane tehnologije SPD podjeta Research Frontiers za svetlobno odzivnost v emulzijah, folijah ali končnih produktov. Dodatne informacije o pametni tehnologiji SPD, podjetju Research Frontiers in podeljenih licencah najdete na naslednji spletni strani www.SmartGlass.com.

Opozorilo: Research Frontiers občasno objavi trditve, ki se nanašajo na prihodnost in so podvržene tveganjem in negotovostim. Ta objava za javnost vsebuje trditve, ki se nanašajo na prihodnost. Dejanski rezultati se od njih lahko razlikujejo in zanje nihče ne jamči, kar je treba upoštevati v povezavi z vsemi trditvami, ki se nanašajo na prihodnost. SPD-SmartTM, SPD-SmartGlassTM, SmartGlassTM, VaryFastTM, Powered by SPDTM, The View of the Future - Everywhere You LookTM and Visit SmartGlass.com - to change your view of the world(TM) so vse registrirane blagovne znamke podjetja Research Frontiers Incorporated.

Kontakt:

Research Frontiers Incorporated

Michael R. LaPointe, 516-364-1902

Podpresednik - trženje

info@SmartGlass.com