O-STA

Research Frontiers podjetju AGC Flat Glass Europe prodal novo licenco za proizvodnjo in prodajo pametnih oken SPD

Uredništvo za gospodarstvo, tehnologijo

WOODBURY, N.Y., ZDA --(BUSINESS WIRE)�-27. december 2007�-

Research Frontiers Inc. (Nasdaq: REFR) je podjetju AGC Flat Glass Europe SA prodal licenco za prodajo pametnih oken z uporabo folije za nadzor svetlobe SPD-Smart(TM), ki jo je patentiralo podjetje Research Frontiers. Okna, strešna okna, svetlobni jaški, vrata, notranje pregrade in drugi produkti s folijo SPD-Smart uporabnikom omogočajo hiter, natančen in enakomeren nadzor nad količino svetlobe, bleščanja in vročine, ki prehaja skozi steklo ali plastiko.

AGC Flat Glass Europe (bivši Glaverbel SA) je evropska podružnica za ravno steklo največje svetovne steklarske skupine AGC (Asahi Glass Company). Podjetje je usmerjeno v rast in se posveča strankam, po vsem svetu pa je cenjeno zaradi inovativnih proizvodov. Nov neekskluziven sporazum s podjetjem AGC Flat Glass o licenci, ki velja po vsem svetu, obnavlja in nadomešča prejšnji licenčni sporazum s podjetjem Glaverbel, ter zagotavlja licenčnino v višini 5-10 %, ki bo izplačana podjetju Research Frontiers od prodaje licenčnih produktov. Drugi licenčni pogoji, vključno s provizijami in minimalno letno licenčnino, ki jo prejme podjetje Research Frontiers, niso bili razkriti.

Tehnologija SPD za nadzorovanje svetlobe je zaščitena z več kot 500 patenti in patentnimi prijavami podjetja Research Frontiers Inc., razvijalca in dajalca licence za tehnologijo, ki jo bo podjetje AGC Flat Glass Europe uporabilo v pametnih oknih. Proizvodi SPD-Smart zagotavljajo takojšnje ugodnosti nadzora svetlobe, poleg tega dušijo zunanje zvoke, nudijo izboljšano varnost na področju zasebnosti in strukturne enotnosti, poleg tega pa varujejo notranjost in prebivalce pred vročino in škodljivim ultravijoličnim sevanjem.

Poleg tega, da so okna SPD-Smart okolju prijazna "čista tehnologija" zaradi svojih prednosti pri izkoriščanju dnevne svetlobe in varčevanja z energijo, omogočajo izboljšano kvaliteto življenja in estetske ugodnosti z nadzorom nad okoljem po izboru uporabnika. Taka okna, strešna okna in druge steklene površine so lahko popolnoma prosojne, lahko zastrejo več kot 99 % vidne svetlobe, lahko pa jih ročno ali avtomatsko nastavimo na katerokoli stopnjo prepuščanja svetlobe med temnim in prosojnim. Vse to je opravljeno v trenutku ne glede na velikost okna - kar so prednosti, ki jih druge konkurenčne tehnologije pametnih oken, kot na primer tekoči kristali ali elektrokromizem, ne morejo ponuditi.

O podjetju AGC Flat Glass Europe SA

AGC Flat Glass Europe (bivši Glaverbel) izdeluje in obdeluje ravno steklo za gradbeno industrijo (zunanja zasteklitev in notranje dekorativno steklo) in za specializirana področja. Podjetje s sedežem v Bruslju v Belgiji je evropska podružnica podjetja AGC Flat Glass, največjega svetovnega proizvajalca ravnega stekla.

Njihovo osnovo vodilo "steklo brez meja" odseva možnosti, ki jih nudijo:

-- steklo kot material, ki odgovarja naraščajočemu spektru zahtev (udobje, nadzor energije, zdravje in varnost, izgled);

-- njihove proizvodne zmogljivosti, ki jih sestavlja 18 tovarn stopljenega stekla in približno 100 predelovalnih enot po vsej širši Evropi od Španije do Rusije;

-- njihova svetovna marketinška mreža;

-- njihove nove aplikacije, ki so posledica trajnostnih raziskav in razvoja naprednih tehnologij stekla, kot je antibakterijsko steklo in prevlečeno steklo;

-- sposobnosti njihove ekipe, ki jo motivira skupna želja po odličnosti.

AGC Flat Glass Europe trenutno zaposluje približno 10.700 ljudi.

Za več informacij obiščite spletno stran: www.agc-flatglass.eu (stran podjetja) in www.yourglass.com (izdelki s področja arhitekture in notranje opreme).

O tehnologiji SPD in podjetju Research Frontiers Incorporated

Research Frontiers Incorporated (Nasdaq: REFR) razvija in podeljuje licence za tehnologijo naprave z lebdečimi delci (SPD), ki se uporablja v steklenih in plastičnih proizvodih VaryFast(TM) SPD-Smart, ki jih je mogoče upravljati. Tehnologijo SPD omogoča prilagodljiva folija za nadzor svetlobe, ki jo je razvilo podjetje Research Frontiers in omogoča uporabnikom takojšen in natančen ročni ali avtomatski nadzor senčenja stekla ali plastike.Tehnologija SPD se uporablja v naslednjih proizvodih SPD-Smart: okna, senčniki, strešna okna in notranje pregrade v hišah in drugih zgradbah; okna v avtomobilski industriji, sončne strehe, ščitniki pred soncem in ogledala; okna in senčila za letala in plovila; očala; in ravni zasloni za elektronske proizvode.

Tehnologija za folijo SPD-Smart je prejela nagrado za najboljšo novost "Best of What's New Award", ki jo revija Popular Science podeljuje za področje tehnologije za dom, severnoameriško nagrado Frost & Sullivan za odličnost v tehnologiji na področju stekla za leto 2007, poleg tega pa jo je revija združenja Society of Automotive Engineers' Aerospace Engineering razglasila za eno najboljših tehnologij. Tehnologijo SPD po vsem svetu ščiti več kot 500 patentov in prijav patentov podjetja Research Frontiers. Trenutno ima 34 podjetij licenco za uporabo tehnologije SPD za nadzor svetlobe podjetja Research Frontiers v emulzijah, folijah ali končnih produktih. Dodatne informacije of tehnologiji SPD-Smart, podjetju Research Frontiers in njegovih licencah najdete na www.SmartGlass.com.

Opomba: Podjetje Research Frontiers občasno objavi izjave, ki se nanašajo na prihodnost in vključujejo tveganja in negotovosti. Ta objava za javnost vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost. Dejanski rezultati so lahko drugačni in niso zagotovljeni. Pri vsaki izjavi, ki se nanaša na prihodnost, bi morali to upoštevati. SPD-Smart(TM), SPD-SmartGlass(TM), SmartGlass(TM), VaryFast(TM), Powered by SPD(TM), The View of the Future - Everywhere You Look(TM) in Visit SmartGlass.com - to change your view of the world(TM) so blagovne znamke podjetja Research Frontiers Incorporated.

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

Kontakt: Research Frontiers Incorporated

Joseph M. Harary, 516-364-1902

Predsednik

info@SmartGlass.com

ali

Patricia A. Bryant, 516-364-1902

Vodja odnosov z investitorji

info@SmartGlass.com