O-STA

Toyotino hčerinsko podjetje Hino Motors je na Tokijskem avtomobilskem salonu predstavilo avtobus z SPD pametnimi okni

WOODBURY, N.Y.--(BUSINESS WIRE)-- 25. 10. 2007�- Na 40. tokijskem avtomobilskem salonu 2007 je Hino Motors, Ltd., hčerinsko podjetje korporacije Toyota Motor Corporation, predstavilo nov prototip avtobusa z okni, ki imajo vgrajeno SPD tehnologijo za nadzor osvetlitve, ki je patent podjetja Research Frontiers. S'elega Premium s SPD "pametnimi" okni, ki lahko spreminjajo odtenke, so danes na sestanku z novinarji predstavili vodstveni delavci podjetja Hino Motors na Tokijskem avtomobliskem salonu, kjer so lahko predstavniki medijev preizkusili prednosti pametnih oken, medtem ko so sedeli v vrhunskem S'elega Premium luksuznem turističnem avtobusu, ki je na ogled na salonu.

SPD-pametna avtomobilska okna omogočajo potnikom v vozilu, da ves čas, natančno in enotno nadzorujejo količino sončne svetlobe, bleščanja in toplote, ki gre skozi okna, steklene strehe in druge steklene površine. Hkrati pa zadržujejo več kot 99 % škodljivih UV žarkov.

S'elega Premium, ki ima pet velikih površin pametnih SPD oken, v skupni izmeri 11 kvadratnih metrov na obeh straneh avtobusa, je prikazan na predstavitvenem videu, do 11. novembra 2007 pa si ga lahko ogledate in ga preizkusite na Tokijskem avtomobilskem salonu.

SPD nadzor osvetlitve je zaščiten z več kot 500 patenti in patentnimi prijavami, katerih lastnik je podjetje Research Frontiers Inc., razvijalec in imetnik licenc za tehnologijo, ki se uporablja pri oknih s takojšnjo zasenčitvijo. SPD pametna okna za prototip vozila S'elega Premium je izdelalo in dobavilo podjetje Asahi Glass Company, ki je pridobilo licenco od podjetja Research Frontier.

S'elega Premium je lesketajoč se moderen turistični avtobus s petimi izjemno velikimi in elegantno oblikovanimi okenskimi površinami na vsaki strani. S pritiskom na gumb se okna zatemnijo od šest do osemkrat bolj kot pri običajnem zatemnitvenem sloju na avtomobilih in se posvetlijo do približno tako svetlega kot so standardna avtomobilska stekla - vse traja samo nekaj sekund. SPD-SmartGlass ploščata okna na modelu S'elega Premium so razgibana in visoka približno 1,1 metra ter v povprečju široka več kot 2 metra.

Ta okna so največja in najbolj optično čista zatemnjena pametna okna, ki smo jih do sedaj videli na kakem vozilu. Omogočajo takojšen in natančen nadzor tega, koliko svetlobe, bleščanja in toplote bo vstopilo skozi okna, s tem pa se ustvarja večje udobje potnikov in bolj zadovoljiva izkušnjo potovanja. Ostale prednosti vključujejo zmanjšanje hrupa, večjo varovanje zasebnosti in konstrukcijsko celovitost ter zaščito notranjosti in potnikov pred vročino in škodljivimi vplivi UV žarčenja. V okolju turističnega avtobusa SPD pametna okna dovoljujejo vodniku, da selektivno razgrinja okolico med vožnjo in s tem dodaja novo razveseljivo dinamiko v doživetje potovanja.

Tokijski avtomobilski salon je eden izmed najpomembnejših avtomobilskih salonov na svetu, ki privablja več kot 1,5 milijona obiskovalcev. Za več informacij o salonu obiščite spletno stran www.tokyo-motorshow.com.

Za več informacij obiščite spletno stran podjetja Research Frontiers:

www.SmartGlass.com.

O tehnologiji SPD in podjetju Research Frontiers Incorporated

Podjetje Research Frontiers Incorporated (Nasdaq: REFR) razvija in licencira tehnologijo lebdečih delcev ("suspended particle device" - SPD), ki se uporablja za VaryFast(TM) SPD-pametne nastavljive steklene in plastične izdelke. Tehnologija SPD, ki jo omogoča prilagodljiv film za nadzor osvetlitve, ki ga je izumilo podjetje Research Frontiers, omogoča uporabniku, da takoj/neprestano in natančno nadzoruje zatemnitev/senčenje stekla ali plastike, bodisi ročno ali samodejno. Uporaba SPD tehnoloških izdelkov obsega: SPD-pametna okna, senčila, strešna okna in notranje pregrade za domove in zgradbe; avtomatična okna, steklene strehe, senčila in ogledala, okna in senčila za letala in ladje; izdelke za zaščito oči in ravnih ploščatih prikazovalnikov za elektronske izdelke.

Filmska tehnologija SPD-Smart je prejela nagrado "Najboljše, kar je novega", ki jo za domače tehnologije podeljuje revija Popular Science, za steklo nagrado North American Frost & Sullivan Award for Excellence in Technology za leto 2007, prav tako pa je bila spoznana kot ena izmed vrhunskih tehnologij s strani revije Society of Automotive Engineers' Aerospace Engineering. SPD tehnologija je zaščitena s preko 500 patenti in patentnimi prijavami, ki jih poseduje podjetje Research Frontiers po celem svetu. Trenutno ima 34 podjetij licenco, da lahko uporabljajo patent podjetja Research Frontiers za tehnologijo za nadzor osvetlitve v emulzijah, filmih ali končnih izdelkih. Dodatne informacije o pametni tehnologiji SPD, podjetju Research Frontiers in njegovih licencah lahko najdete na spletni strani www.SmartGlass.com.

Opomba: Podjetje Research Frontiers občasno uporablja trditve usmerjene v prihodnost, ki vsebujejo tveganja in negotovosti. To sporočilo za javnost vsebuje trditve usmerjene v prihodnost. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo in niso zagotovljeni. Katerekoli trditve usmerjene v prihodnost se morajo smatrati za takšne. SPD-Smart(TM), SPD-SmartGlass(TM),

SmartGlass(TM),VaryFast(TM), Powered by SPD(TM), The View of the

Future - Everywhere You Look(TM) in Visit SmartGlass.com - to change

your view of the world(TM) so blagovne znamke podjetja Research Frontiers

Incorporated.

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT: Research Frontiers Incorporated

Joseph M. Harary, President

ali

Patricia A. Bryant, Manager of Investor Relations

516-364-1902

info@SmartGlass.com