O-STA

Western Union predstavlja "Naš svet, naša družina"

Nov program korporativnega državljanstva bo dal moč priseljenskim družinam

ENGLEWOOD, Kolorado - (BUSINESS WIRE) - 13. september, 2007 - Družba Western Union Company in fundacija Western Union sta danes predstavili 50 milijonov ameriških dolarjev vredno petletno pobudo "Naš svet, naša družina", ki je usmerjenja k opolnomočenju priseljenskih družin s pomočjo izobrazbe in globalnih programov za ekonomske priložnosti, ki jim pomagajo, da ostanejo povezane, premagajo prepreke in uresničijo svoje sanje.

Družba Western Union in fundacija Western Union sta tudi sporočili, da je bila za prvega partnerja v programu "Naš svet, naša družina" izbrana mednarodna človekoljubna organizacija MercyCorps.

Ko se bliža prvi obletnici kot neodvisna odprta delniška družba, Western Union gradi na svoji zgodovini dajanja. S to obvezo Western Union preusmerja svoje korporativne in dobrodelne investicije in vire in se usmerja k vprašanjem izobrazbe in ekonomskih priložnosti, ki so pomembna strankam, v prizadevanju povečati pozitiven vpliv družbe v skupnostih po svetu.

"Naš svet, naša družina" bo pomagal še povečati učinek denarja, ki ga priseljenci pošiljajo domov. Ta sredstva so ena od najmočnejših sil gospodarskega razvoja na svetu.

"Izobrazba in ekonomske priložnosti pomeni, da ljudem po svetu damo orodja, s katerimi lahko uspejo," je povedala Christina Gold, generalna direktorica Western Uniona. "Zelo smo ponosni na našo predanost, da pomagamo družinam, da ostanejo povezane, in močno verjamemo, da migracija lahko postane izbira in ne nujnost. Z "Naš svet, naša družina" bomo pomagali odpreti vrata novim priložnostim s podporo državljanom sveta na njihovi poti do boljšega življenja."

"Naš svet, naša družina" je zgrajen na štirih stebrih, ki so zasnovani tako, da pomagajo posameznikom in družinam.

"Naš svet daje" bo pritegnil stranke in podružnice Western Uniona, da bodo lahko člani skupnosti, zaposleni pri Wester Union in podružnicah, združili svoja sredstva in podpirali družbena vprašanja, za katera se najbolj zavzemajo."

Naš svet se uči" uporablja Western Unionovo globoko poznavanje priseljenske populacije pri spodbujanju izobrazbe z družinskimi štipendijami, ki nagovarjajo potrebo po izobraževanju več generacij. Program vključuje "pakete za učenje", ki spodbujajo jezikovne veščine, veščine družinske povezanosti in veščine upravljanja z družinskim proračunom.

"Naš svet si prizadeva" vključuje nov prostovoljen mentorski korpus, ki v občinskih centrih in v izbranih podružnicah nudi podporo pri podjetništvu in osebnih financah, in novo spletno stran in kioske na zastopstvih, ki bodo ponujali podporo za mala podjetja in strankam omogočili, da sledijo denarju, ki so ga poslali domov, upravljanje z denarjem in sledenje varčevalnim ciljem.

"Naš svet govori" bo svetovne voditelje vključil v nov dialog in spodbujal vključujoč pristop do gospodarskega razvoja in vprašanj, ki vplivajo na priseljenske skupnosti.

Z MercyCorps Western Union preizkuša program "Naš svet, naša družina" v štirih državah: Združenih arabskih emiratih, na Filipinih, v Združenih državah in Gvatemali.

"Western Union igra osrednjo vlogo v življenju ljudi po svetu in njegov doseg ponuja priložnost za povečanje ekonomske priložnosti v velikem obsegu," je povedal generalni direktor MercyCorps Neal Keny-Guyer. "Za vsak dolar, ki je porabljen za povečanje ekonomske enakosti, je ocenjeno, da jih je sedem privarčevanih, ker se izognemo grozljivim posledicam revščine. Veselimo se sodelovanja z Western Unionom pri pospeševanju gospodarske rasti s pomočjo novih kritičnih orodij za učenje."

"Naš svet, naša družina" bosta skupaj vodili fundacija Western Union in družba Western Union. Petletna pobuda, vredna 50 milijonov ameriških dolarjev je zaveza nadaljevati zgodovinski program dajanja, ki odlikuje Western Union. Financiranje naj bi bilo sestavljeno iz neposrednih prispevkov in investicij, ki bodo podpirale program "Naš svet, naša družina" skupaj s prispevki fundaciji Western Union in drugim pobudam, ki jih družba podpira.

O MercyCorps

MercyCorps v primeru katastrof, konfliktov, kronične revščine in nestabilnosti deluje v smeri sproščanja potencial ljudi, ki lahko premagajo še tako nemogoče razmere. Od 1979 je MercyCorps dal 1,3 milijarde dolarjev za pomoč ljudem v skoraj stotih državah. Za več informacij obiščite www.mercycorps.org.

O fundaciji Western Union

Fundacija Western Union je bila ustanovljena leta 2000 kot človekoljubna organizacija, ki olajšuje delovanje dobrodelnih programov po svetu. S pomočjo donacij družbe Western Union, njenih zaposlenih in podružnic fundacija pomaga pri financiranju programov, ki izboljšujejo kakovost življenja tistih, ki so po svetu najbolj v stiski. Od 2001 je fundacija Western Union v sodelovanju s podružnicami in zaposlenimi na Western Union več kot 1,500 nevladnim organizacijam in 70 državam po svetu za podporo človekoljubnih projektov darovala skoraj 40 milijonov ameriških dolarjev. Poleg tega je fundacija podprla več kot 50 operacij ob naravnih nesrečah in financirala izobrazbo in programe pomoči ljudem. Za več informacij obiščite www.westernunion.com/foundation.

O Western Union

Družba Western Union (NYSE: WU) je vodilni ponudnik storitev globalnih denarnih transferjev. Skupaj s svojima sestrskima družbama Orlandi Valuta in Vigo Western Union nudi hitre, zanesljive in priročne načine za pošiljanje in prejemanje denarja po svetu, kot tudi za pošiljanje plačil in nakup denarnih nakazil. Deluje skozi mrežo približno 312.000 zastopstev v več kot 200 državah in območjih. Za več informacij obiščite www.westernunion.com.

KONTAKT:

The Western Union Company

Daniel Diaz, +1-720-332-5564

daniel.diaz@WesternUnion.com

ali

MercyCorps

Eric Block, +1-206-321-4957

eblock@sea.mercycorps.org