O-STA

Družba Western Union povišala Hikmeta Erseka na mesto vodilnega operativnega uradnika

ENGLEWOOD, Kolorado--(BUSINESS WIRE)-Podjetje Western Union Company (NYSE:WU) je danes objavilo imenovanje Hikmeta Erseka za vodilnega operativnega uradnika. Ta bo novo funkcijo prevzel 1. januarja 2010. V novi vlogi bo Ersek še naprej poročal predsednici in glavni izvršni direktorici podjetja, Christini A.Gold, poleg tega pa bo odgovoren za poslovne enote podjetja Western Union po vsem svetu ter za poslovanje in tržne aktivnosti podjetja.

"Podjetje Western Union se je v zadnjih nekaj letih močno povečalo v obsegu in kompleksnosti, " pravi Christina A. Gold. "Hikmet se je izkazal za učinkovitega in iznajdljivega vodjo, saj je oblikoval zelo učinkovite delovne skupine in dosledno dosegal dobre rezultate v našem poslu, ki je vedno bolj raznolik. Njegova nova vloga bo omogočila podjetju, da se osredotoči na iskanje inovativnih načinov, kako zadovoljiti potrebe naših potrošnikov in poslovnih strank vsak dan. Zelo sem zadovoljna, da je Hikmet sprejel ta nov vodilni položaj, na katerem bo delal v korist podjetja in delničarjev."

Ersek je trenutno izvršni podpredsednik in upravni direktor za Evropo, Srednji vzhod, Afriko in Azijsko-pacifiško regijo, s sedežem na Dunaju. Rojen je bil v Turčiji, septembra 1999 pa se je pridružil First Data Corporation, bivšemu matičnemu podjetju družbe Western Union. Delal je tudi na vodilnih položajih v podjetjih GE Capital in Europay / Mastercard. Na dunajski Ekonomski univerzi je diplomiral iz ekonomije in poslovne administracije.

O podjetju Western Union

Western Union Company (NYSE: WU) je vodilna družba na području storitev pošiljanja denarja po svetu. Skupaj s svojimi znamkami plačilnih storitev Vigo, Orlandi Valuta in Pago Facil zagotavlja strankam hitro, zanesljivo in praktično pošiljanje in sprejemanje denarja po celem svetu, poleg tega pa jim nudi tudi pošiljanje plačil in kupovanje denarnih nakaznic. Western Union, Vigo in Orlandi Valuta delujejo preko kombinirane mreže z več kot 400.000 poslovalnicami v 200 državah in območjih. Leta 2008 je podjetje Western Union Company opravilo 188 milijonov transakcij med strankami po celem svetu. Podjetje je s tem poskrbelo za transakcije $74 milijard glavnice med potrošniki, in za 412 milijonov ameriških dolarjev transakcij od potrošnikov v podjetja. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.westernunion.com.